26 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü

Ayçieçk yağında yapılan indirimler vatandaştan büyük ilgi görüyor. Marketlerde 5 litre ayçiçek yağları 200 liraya dayandı. Bazı marketlerse belirli günlerde ayçiçek yağı, şeker, un gibi ürünlerde indirim yaparak cüzdanları kısmen de olsa rahatlatıyor.



Türkiye ayçiçek yağı tohumu ithalatında dünyada ilk sırada yer alıyor. Ayçiçek yağında dışa bağımlılık market raflarındaki ürünlere de yansıyor. Hüküemt geçen sene başlayan ayçiçek yağı stok sorununu çözmek için Ukrayna ile ikili temaslarını sıklaştırarak iç talebe cevap vermeey çalıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ukrayna'nın elindeki 6-7 bin ton civarındaki ayçiçek yağını Türkiye'ye yüzde 25 indirimli vermeyi teklif ettiğini açıklamıştı.

Ayçiçek yağında oluşan fiyat dalgalanmaları piyasada yakından izleniyor. 

Bazı marketlerse ayçiçek yağında indirimler yapmak suretiyle vatandaşın ilgisini çekiyor.

Son olarak Seç marketler "Gülümseten Fırsat' diyerek ayçiçek yağını 40 liranın altına düşürdü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön