26 / 04 / 2024

Aydın Kuşadası'nda kentsel sorunlar çözülecek!

Aydın Kuşadası'nda kentsel sorunlar çözülecek!

Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, alt yapı, yol yapımı ve çevre bilinci oluşturma konularında önemli kararlar alındı.



Aydın Kuşadası Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Eryiğit, Tufan Asrav, Yusuf Atak, Remzi Çengel, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda muhtarlar, mahallelerindeki sorunları ve taleplerini dile getirdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, önümüzdeki sezonda kentsel sorunların bir çoğunun biteceğinin altını çizdi. Büyükşehir Yasası nedeniyle yaşanan yeniden yapılanına sürecinde belediyelerde bil' takım aksaklıkların yaşandığını belirten Kayalı "Göreve geldiğimiz günden bu yana önümüze sürekli Büyükşehir Yasasıyla ilgili engeller çıkıyor. Bu engelleri aşmak için elimizden gelen çabayı göstersek de, şu ana dek büyük kazanımlar elde edemedik. Ancak önümüzdeki günlerde sorunların çözümü için yetkili birimlerle görüşmelerde bulunacağız" dedi. 


"ÇÖZÜMÜ BİZİM ELİMİZDE OLAN SORUN KALMAYACAK" 


Başkan Kavalı, Kuşadası Belediyesi yetki alanı içerisinde bulunan konulardaki tüm sorunların çözümü için uğraştıklarını belirterek "Yeııi bir asfalt-parke şantiyesi inşa ettik. Bu şantiye sayesinde üretimimiz artacak. Bu sezon Davutlar bölgesinin tüm yollarını tamamlayacağız. Ayrıca geçen sezon yarnıı kalan Ege ve İkiçeşmelik yollan da tamamlanacak. Türkmen Mahallesinde bazı bölgelere giremememizin sebebi bölgenin alt yapı problemi. Bu problemle de Büyükşehir ilgileniyor. Yapacağımız görüşmelerde bu sorunu da dile getireceğiz. İlaçlama konusunda bu sene hiçbir sorun kalmayacak. Her mahallemiz periyodik olarak büyük bir titizlikle ilaçlanacak. Çözümü bizim elimizde olaıı hiçbir sorun kalmayacağından emin olabilirsiniz" dedi. 




Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön