25 / 04 / 2024

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...



Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü, yaklaşık olarak 1500 yıllık olduğu değerlendirilen ve anıt ağaç tescil başvurusunda bulundukları zeytin ağacının yanına villa yapılmasına tepki verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, Hacıfeyzullah Mahallesi'nde tescil başvurusunda bulundukları zeytin ağacına yaklaşık 2 metre mesafede villa inşa edildiğini ağacın bazı dallarının inşaat halindeki binanın içine girdiğini söyledi.

"Bina yapılırken ağacın gövdesinin kalaslara destek olarak kullanıldığı, üzerine çakılan parçalar ve çivilerden anlaşılmaktadır. Ne yazık ki sorgulanması gereken pek çok konu bulunmaktadır." şeklinde konuşan Sürücü, konuyu aktardıkları Kuşadası Belediyesinin binayla ilgili durum tespiti yapacağını öğrendiklerini söyledi.

Zeytin ağacının 1500 yıllık olduğunu değerlendirdiklerini dile getiren Sürücü, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bölgeye gelerek incelemede bulunduklarını söyledi.


Geri Dön