25 / 04 / 2024

Aydın'da sokak kedilerinin de evi oldu!

Aydın'da sokak kedilerinin de evi oldu!

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı açıklamada 8 adet kedi evi ve 10 adet köpek kulübesinin Aydın İl Özel İdaresi’nden ayrılan bütçeyle yapıldığını söyledi...




Aydın Hayvanları Koruma Derneği, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’dan istediği kedi evlerine kavuştu.


Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı açıklamada 8 adet kedi evi ve 10 adet köpek kulübesinin Aydın İl Özel İdaresi’nden ayrılan bütçeyle yapıldığını söyledi.


Kedi evlerini Aydın Valisi Erol Ayyıldız’dan talep ettiklerini ifade eden Şenay Tekinbaş, “Sayın Valimizin talimatı ile İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle her biri 20 kedinin barınmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış 8 adet kedi evi ve 10 adet köpek kulübesinin yapımını tamamladık. Kedi evlerinin yerleştirilmesi için kedilerin yoğun olduğu ve gönüllülerin bulunduğu bölgeleri de tespit ederek ilk kedi evimizi yerleştirdik. Gönüllülerimiz tarafından kedi evlerinin temizliği yapılarak, mama ve suları konacak. Artık, sokakta yaşayan kedilerimizin soğuk günlerde, yağmurda sığınacakları yuvaları var. Sokaklarda yatacak yer olmadığı için araba altlarında sığınmaya çalışırken her gün onlarca kedi ölüyor. Amacımız bu kedi evlerinin sayılarının artırılarak sokaktaki kedilerimizin korunmalarının sağlanması” dedi.



Aydın Life


Geri Dön