24 / 04 / 2024

Ayvacık'ın çehresi değişiyor!

Ayvacık'ın çehresi değişiyor!

150 yıllık bir tarihi olan Ayvacık'ta bir ilke imza atan ve üç dönemdir partisinin de oylarını arttırara belediye başkanlığını kazanan Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ilçesinin çehresini emin adımlarla değiştiriyor.




150 yıllık bir tarihi olan Ayvacık'ta bir ilke imza atan ve üç dönemdir partisinin de oylarını arttırara belediye başkanlığını kazanan Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ilçesinin çehresini emin adımlarla değiştiriyor. 


2004 yerel seçimlerinin ardından Ayvacık'a belediye başkanı olarak seçildikten sonra ilçesinin eksiklikleri yerinde inceleyip, doğru yatırımlarla ilçe ekonomisine kazandırdı, ilçenin 150 yıllık tarihinde belediye başkanı olarak üç dönemdir arka arkaya seçilen ilk belediye başkanı. Bunun sebebi ise yöre halkının isteklerinin ne olduğu bilmekten geçtiğini söyledi. 


Ayvacık Halkı İyi Bir Doktor Başkan Şahin Sözlerine şöyle devam etti." Üç dönemdir artarda belediye başkanı seçilmemin sebebini şuna bağlıyorum, ilçe halkının isteklerinin ne olduğunu iyi inceleyebilmişim ki onlara bu cevabı verebilmişim. Bu da benim önümü açtı. Bizim halkımız düşünebilen, görebilen iyi bir doktor. Hastalığı iyi teşhis edebiliyorlar. Ayvacık halkıda tedavi edecek doktorun önünü açıyor. Bunun için Ayvacık halkına teşekkür ediyorum" dedi. 


"Gelişim Ve Değişim Sürecek' Ayvacık İlçesinin değişim ve gelişimine bağlı olarak nüfusun sürekli artış göstermesinin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "İlçemiz artık göç veren değil göç alan bir ilçe konumuna geldi. Ben belediye başkanı olduktan sora yaptığımız nokta yatırımlarla ilçemizin önünü açtık. Ama burada yaşayan halk sonuna kadar haklıydı. İlçede yaşayan vatandaşlarımız aradığını bulamıyordu, okul yoktu, kamu kurumları teker teker kapanıyordu, ilçede içilecek su yoktu, ulaşım çok kötüydü. Tabii halkıma da hak veriyorum yöreye en yakın gelişmiş ilçelere gidiyorlardı. Tarlalarını ucuz ucuz satıp bu sattıkları tarlalarla başka ilçelerde bir ev bile alamıyorlardı. Eğer bir ilçe emlak değerini yitirirse insanları bu ilçeden kaçırışın. 


Yıllar evvel 2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde Ayvacık'a okul getirmek için çok uğraşlar verdim. Ortaokul ve lise olmadığı için çocuklarımız ilçe dışına gidiyordu. Tabii bizden önce yatırımlar durma noktasına gelmiş, yöre halkı yerlerini satma telaşına girmişti. Yaptığımız yatırımlarla göç veren değil göç alan konuma geldik. Bakıyorum ki Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinden, Çanakkale'den, Ezine'den, Ankara'nın Çankaya'sından, istanbul'un Kadıköy'ünden ilçemize öğrencimi gelirdi? Gelmeye başladı. Ben bu yaşanan olaylar keyifle, zevkle yöre halkıyla birlikte izliyorum. Buda bizi oldukça memnun ediyor. 


Yakın zamanda geri gönderme merkezi açıldı, açılan bu merke2 bırakın Ayvacık'tan diğer ilçe ve illerden insanlar bu merkezde çalışabilmek için başvuru yapıyorlar. Ama eskiden Çanakkale'den ilçemize çalışma için memur gelmezdi. Bunlar şunun göstergesi, biz doğru yatırımlar yapmışız. Önce Ayvacık halkı diyoruz, burada yaşadılar ve çile çektiler, işe girişlerde ilk tercihimizi kendi halkımızdan yana kullanıyoruz. 


Ama bakın bugün Ayvacık üniversitesiyle, yenilenen ve yer eklenen okullarıyla, alt yapısını bitirmiş, içme ve arıtma tesisleriı tamamlamış, dar gelirli vatandaş  TOKİ  ile ev sahibi yapmış ve en önemlisi yeni devlet hastanesini açmış büyüyen ve gelişen bir Ayvacık yarattık" dedi. 


Balıkesir Memleket 


Geri Dön