25 / 04 / 2024

Bağcılar Yüzyıl Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar Yüzyıl Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 2 bin 900 kişilik kapasiteye sahip olan Yüzyıl Merkez Camii’nin temeli törenle atıldı. 



 

Bağcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentsel dönüşüm kapsamında aynı anda 13 cami inşaatının sürdüğü Bağcılar’da Yüzyıl Merkez Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Elpan konuyla ilgili olarak “Bizler Müslüman Türk toplumu olarak bir beldeye gittiğimizde ne kadar minare var diye bakıyoruz. Ne kadar çok minare görürsek o kadar rahat ediyoruz. Huşu içerisinde işimize gidiyoruz. Hayatımızı devam ettiriyoruz. Her yapılan cami temeli atma töreninde büyük bir haz duyuyoruz. Ama en güzeli hem geleneksel motifleri içinde barındıran hem yerel mimari hem de içinde Kuran kursu altında taziye evi ve benzeri sosyal donatılarda olan projeler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


“Toplumun huzuru ve mutluluğu bu mekanlardan geçiyor”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Toplumun huzurunun ve mutluluğunun bu mekanlardan geçtiğine inanıyorum. Bugün toplumdaki deformasyonun çocuklarımızın bu mekanlardan uzaklaşmış olmasından kaynaklandığına inanıyorum. Dedeyle torunu bu mekanlarda buluşturduğumuzda İnşallah daha huzurlu toplumu inşa etmiş olacağız. Eğitimli ve inançlı bir toplumun geleceğini en iyi şekilde imar edeceğine inanıyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Musa Uzun da konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Müslümanlar asırlar boyu gittikleri yerlerde camiler yaptılar Kabe’nin şubelerini inşa ettiler. Bugün de burada Kabe’nin şubesi olan bir Cami’nin temeli atılıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun”

Konuşmaların ardından butona basılarak Yüzyıl Merkez Camii’nin temeline ilk harç döküldü. Bodrum, zemin ve mahfil olmak üzere toplam 2 bin 630 metrekarelik kullanım alanına sahip camide 300 metrekare yeşil alan olacak. Cami tamamlandığında 2 bin 900 kişi aynı anda ibadetini yapabilecek.

Temel atma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.


Geri Dön