26 / 04 / 2024

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Yeni yılda yapılacak olan zam oranı oldukça merak edilirken İktidar cephesinden sık sık konuya ilişkin açıklamalar yapılıyor.



2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu araştırma konusu olmaya tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz sene enflasyon artışı sebebiyle asgari ücrete yılda iki defa zam yapıldı. Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamma ek olarak Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete yüzde 30'luk yeni bir zam daha yapılırken mevcut asgari ücret net 5.500 Türk Lirası'na yükseltildi.

2023 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranları ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılsa da Bakan Bilgin son açıklamasında verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını Ekim, Kasım, Aralık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında gerçekleştirileceği toplantıların ardından yeni asgari ücretin belirleneceği mesajını vermişti.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK? 

Bakan Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

Son olarak konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret ile ilgili olarak "Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön