23 / 04 / 2024

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Yeni yılda yapılacak olan zam oranı oldukça merak edilirken İktidar cephesinden sık sık konuya ilişkin açıklamalar yapılıyor.



BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" dedi.

Bakan Bilgin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bakan Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

"Ciddi bir sorun var hayat pahalılığı ve enflasyon. Genelde iki yaklaşım var yüksek enflasyon dönemlerinde faizler yükselir bunun sonucu işsizlik ve yoksulluktur. Üretim azaldıkça paylaşılacak refahın azalmasıdır. Türkiye bunu tercih etmiyor. Enflasyona rağmen büyümesini sürdürecek. Çünkü enflasyonu yenmemizin şartı orda. Biz de sosyal politikalarımızı bu şartlara göre çalışanların hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri adım adım devreye sokuyoruz.

Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Şimdi aralıkta benzer bir şekilde enflasyon şartlarını değerlendirerek, toplumu koruyacak tedbirleri alarak en kapsamlı müdahaleyi yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ekim 2022 tarihinde saat 22.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,21 Türk Lirası, altının gramı ise 975 Türk Lirası değerinde.

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

'Kesin' diyen İslam Memiş Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı!

Öğretmenlerden promosyon ücretleri için misilleme geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön