17 / 04 / 2024

Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması! Heyecan iyice tavan yaptı

Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması! Heyecan iyice tavan yaptı

SON DAKİKA... Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merak edilirken kritik görüşmeler bu hafta başlıyor. Asgari ücrette çalışma takvimi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den son dakika açıklaması geldi.



ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMDA KRİTER NE OLACAK?

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenirken 2022 yılının enflasyon verileri dikkate alınacak en kritik veri olacak. Hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi, yeni asgari ücrete daha fazla zam yapılması yönünde beklentileri de beraberinde getirdi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ile ilgili tartışmalar aylardır devam ederken ortaya çok fazla rakam da atıldı. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması öne çıkan tahminlerden biri. Bu durumda asgari ücret 8 bin 250 lira olacak.

Asgari ücrete yapılacak zammın bir de işveren boyutu var. İşveren ağır bir yükün altına girmek istemezken işçilere yapılacak zammın ardından teşvik beklentisi de oluştu. Hükümetin asgari ücrete zam yapıldıktan sonra aynı zamanda işvereni de rahatlatacak bir takım adımlar atacağı konuşuluyor.

Şimdi gözler bu hafta başlayacak asgari ücreti belirleme maratonunda. Türkiye nefesini tutmuş yeni asgari ücreti bekliyor.

EYT bekleyenlerin kabusu olmuştu! O konu da çözüme kavuştu! Şimdi rahat nefes alacaklar…

Son dakika… Kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili karar çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

EYT'de nefesler tutuldu, maaş heyecanı zirvede! O tarih belli oldu! Promosyon ve bayram ikramiyesi de alacaklar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön