25 / 04 / 2024

Bakan Işık elektrik kesintilerine tepki gösterdi!

Bakan Işık elektrik kesintilerine tepki gösterdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'ndeki enerji kesintilerine ilişkin, "Bu kadar perişanlığı hatırlamıyorum. 2002'den beri bu kadar uzun ve sert elektrik kesintisine rastlamadık" değerlendirmesinde bulundu.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'ndeki enerji kesintilerine ilişkin, "Bu kadar perişanlığı hatırlamıyorum. 2002'den beri bu kadar uzun ve sert elektrik kesintisine rastlamadık" değerlendirmesinde bulundu.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde 30 Aralık Salı gününden beri enerji kesintileriyle ilgili şikayetlerin devam etmesi üzerine valiliğin Gebze ilçesindeki ek hizmet binasında düzenlenen toplantıya Işık'ın yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) yetkilileri katıldı.  


Işık, uzun süreli enerji kesintilerinin kabul edilemeyeceğini belirterek, Marmara Depremi'nde bile bu kadar uzun süreli kesintilerin yaşanmadığını kaydetti. 


Halen 24 köye elektrik verilemediğine dikkati çeken Işık , "Bu kadar perişanlığı hatırlamıyorum. 2002'den beri bu kadar uzun ve sert elektrik kesintisine rastlamadık. Daha önce kar yağmıyor muydu? Yaşanan sorun başka gibi, gerekli bakım-onarımlar yapılıyor mu?" ifadesini kullandı.


Işık, enerji kesintilerine acilen son verilmesi gerektiğini, 72 saatlik kesintinin izah edilir yanı bulunmadığına işaret ederek, "Bugün itibarıyla elektriksiz köy kaymayacak, ildeki mülki amirler ve belediye başkanlarıyla koordineli çalışarak bu sorunu çözün" şeklinde talimat verdi. 


SEDAŞ yetkilileri de kar yağışı nedeniyle elektrik direklerinin devrildiğini, tellerin koptuğunu, bu nedenle kesintilerin meydana geldiğini savundu.


AA


Geri Dön