19 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan Hatay'a millet bahçesi müjdesi!

Bakan Kurum'dan Hatay'a millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 82 milyon vatandaşımıza, bize oy versin vermesin sağlık, turizm, stadyum tesisleri yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay'da Habib-i Neccar Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından cami avlusunda vatandaşlarla bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tarihi Antakya Uzun Çarşı'na geçen Kurum ve beraberindekiler, esnafla sohbet edip önemli açıklamalarda bulundu.

TOKİ tarafından yapımı devam eden 25 bin kişilik Hatay Stadı'nı inceleyen Kurum, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kurum, stadın gelecek sezon hizmete gireceğini söyledi. 

Hatayspor'un burada yeni destanlar yazacağının altını çizen Kurum, şunları söyledi:

"Oldukça modern, UEFA standartlarına göre hazırlanmış stadımızda 25 locamız var. Tribünlerin tamamı kapalı. İmalat kalitesi çok güzel gidiyor. Hatayspor'u buraya taşır taşımaz mevcut maçların oynandığı yerde de yaklaşık 56 bin metrekarelik alanda bir millet bahçesi inşasını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 82 milyon vatandaşımıza, bize oy versin vermesin sağlık, turizm, stadyum tesisleri yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki bizim milletimiz arkamızda ve bize her noktada destek oluyorlar. Biz de onlara hizmet edebilmek amacıyla tevazu, samimiyet içerisinde bütün şehirlerdeki yaşam kalitesini bu tesisleri yapmaya gayret gösteriyoruz."

Bakan Kurum, Hatay'ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşadığı kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Kurum, şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye sadece kendini değil, bölgeyi ilgilendiriyor. Bakın işte Valimiz aynı zamanda Afrin'e de bakıyor. Oradaki yaklaşık 4-4,5 milyon insanı da ilgilendiriyor. Zeytin Dalı Harekatı'nı bu bölgeden yaptık ve başarıyla yönettik. Şu an Hatay ve Türkiye sonuçta bu bölgeyi tamamını içine alacak şekilde bir güvenlik koridoru biliyorsunuz. Çalışıyoruz ve o koridor da bittiği zaman inanın buradaki tarım, turizm sektörü eskisinden daha iyi pay alacak. Bu noktada şehirciliği ve şehircilikteki yaşam kalitesini artırmak için de bugün projelerimizi istişare ettik. Şu an da saha incelemelerimizi yapıyoruz. Tüm bu projeleri aynı kararlılık ve azimle bitirip vatandaşımızın hizmetine sokacağız."


 


Geri Dön