25 / 04 / 2024

Bakan Nureddin Nebati'den konut fiyatlarında fahiş artış yapan fırsatçılara uyarı!

Bakan Nureddin Nebati'den konut fiyatlarında fahiş artış yapan fırsatçılara uyarı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacının uygun maliyetle konut sahibi olma avantajının dışında vatandaşları konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumak olduğuna değindi.

Bakan Nureddin Nebati den konut fiyatlarında fahiş artış yapan fırsatçılara uyarı!

Bakan Nebati, yine aynı biçimde, vatandaşların konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 sene boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları şartıyla belirli bir kaynak ayrıldığını kayderek, şunları dile getirdi:  "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği fahiş artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

15 bin lira nakiti olana TOKİ'den büyük müjde! 39 ildeki 2+1 ve 3+1 sıfır konutlarda son dakika fırsatı!

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!


Geri Dön