28 / 03 / 2024

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

Doların önümüzdeki günlerde seyrini değiştirmesi beklenen rakamlardan ilki ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklandı. ABD Merkez Bankası'nın dikkatle takip ettiği verilerin açıklanmasının ardından döviz kurunda yukarı ynlü hareket başladı.



ABD'de Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı. Açıklanan rakam beklentileri aştı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği rakamlar FED'in bu ay içinde faiz artırmaya hazırlandığı süreçte geldi. Verilerin açıklanmasından sonra dolar küresel piyasalarda yukarı yönlü hareketine başladı. 

Döviz kuru yükseliş seyrini sürdürdü. Dolar kuru 16,53 TL, euro da 17,79 TL’ye yükselerek haftayı kapattı.

Stratejist Eral Karayazıcı, dolarda destek seviyelerinin görüldüğünü önüzdeki aylarda doların küresel piyasalarda yükseliş ivmesi yakalayacağını söyledi. Doların yüzde 3 ya da 4 düzeyinde değer kazanabileceğine işaret eden Karayazıcı, veriler açıklandıkça tahminlerin güncellenebileceğini ifade etti. Doların yurt içinde 3,90 paritesinin görülmesinin mümkün olduğunu kaydeden Karayazıcı, "Dolar Türkiye'de yükselirken TL de yükselebilir. Doların pahalı lması bu seviyeler riskli" uyarısı yaptı. 

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

325 BİN KİŞİ ÖNGÖRÜLÜYORDU

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı mayıs ayına ilişkin istihdam raporuna göre işsizlik oranı yüzde 3,6'yla değişim göstermezken  tarım dışı istihdam mayısta 390 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde seyreden tarım dışı istihdam verisinin, bu dönemde 325 bin kişi artması öngörülüyordu.

Mayıs ayında istihdam artışının en yüksek olduğu sektörler, eğlence ve konaklama, profesyonel ve ticari hizmetler ile ulaşım ve ardiye oldu. Bu dönemde perakende ticaret sektöründeki istihdam ise azaldı.

Tarım dışı istihdam rakamlarına ilişkin geçen yılın mart ve nisan ayı verilerinde ise revizyona gidildi. Buna göre, martta tarım dışı istihdamdaki artış 428 binden 398 bine çekilirken, nisan ayı verisindeki artış 428 binden 436 bine çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön