19 / 04 / 2024

Bakanlıktan asgari ücretle ilgili yeni açıklama!

Bakanlıktan asgari ücretle ilgili yeni açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar!



Asgari ücret hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 'Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmıyor' şeklinde denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklama olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücrete ilişkin ortaya atılan spekülatif açıklamalara dair duyuru yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Bakan Bilgin'in asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmadığı, ortaya atılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilmiştir.

Asgari ücret 11 bin 500 lira mı olacak?

Asgari ücrete zam mı geliyor? Asgari ücret 11 bin 500 lira mı olacak? bu sorular uzun bir süredir sürekli sorulmaktadır. Peki asgari ücrete yeni zam mı yapılacak? İşte o detaylar…

 Emekli maaşları ile bayram ikramiyelerine zam yapılmasından sonra, asgari ücrete ara zam konusu da yeniden gündem oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkartıyoruz" şeklinde açıklamada bulunmuştu. Bunun üzerine de Ak Parti tarafından, Meclis'e hızlı bir şekilde "En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olsun" yasa tasarısı sunuldu.

Tasarının gelecek hafta Meclis'ten geçmesi öngörülürken, emeklilerin zamlı maaşlarını Nisan'da alınacağı belirtildi. Zam haberi sadece emekli maaşı ile sınırlı kalmadı. Bu gelişmelerin ardından emekli bayram ikramiyelerinde de artış yaşandı.

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce emekli bayram ikramiyesi hesaplara aktarılıyor. 2022 yılında emekli ikramiyesi tutarı 1.100 lira olarak belirtilmişti. 

Ramazan ve Kurban Bayram ikramiyesinde yükselişe dair düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine ilave edilecek. Teklifin yasalaşması ile birlikte 2 bin lira tutarında ikramiye, ilk bayramdan itibaren hesaplara geçmeye başlayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön