27 / 04 / 2024

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Bakanlıktan son dakika

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından BDDK kararına ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"BDDK tarafından alınan; yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren bankalar ile finansal kuruluşlar dışındaki yurtiçi yerleşik kişilere kullandırılacak ticari nakdi kredilere yüzde 500 risk ağırlığı getirilmesi, konut teminatlı kredilerde ve konut kredilerinde kredi değer oranının farklılaştırılması, 15 milyon TL’nin üzerinde döviz varlığı bulunan ve yabancı para nakdi varlıkların TL karşılığının; aktif toplamından ya da son bir yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’u aşan bağımsız denetime tabi reel sektör şirketleri için Türk Lirası cinsinden yeni nakdi ticari krediye erişimlerinin sınırlandırılmasına yönelik kararlar, 9 Haziran’da attığımız adımların bir devamıdır.

Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan bu tedbir kararları Türkiye Ekonomi Modelimiz çerçevesindeki selektif kredi yaklaşımımızı ve finansal istikrarı destekler niteliktedir. Tüm ekonomi kurumlarımızla beraber ve eşgüdüm halinde birbirini tamamlayıcı, finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir."

Peki 9 Haziran'da hangi kararlar alınmıştı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön