26 / 04 / 2024

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Bakanlıktan son dakika

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, 9 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, ekonomide atılacak adımlara ilişkin bilgi vererek ekonomide 20 yıldır iyi bir gidişat olduğunu öne sürmüş ve son zamanlarda küresel anlamda birtakım ekonomik sıkıntıların olduğunu iddia etmişti.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Türkiye ekonomisinin bir serbest piyasa ekonomisi ve kambiyo rejimininse liberal olduğunu sorgulamak ve sorgulatmak için bazı çevreler eline geçen tüm fırsatları pervasızca kullanmaya devam etmektedir."

Son 6 yıldan bu yana ekonomide çeşitli olağanüstü tedbirlerin uygulanacağına dair spekülasyonların, kasıtlı olarak ortaya atıldığının iddia edildiği açıklamada "Bizim değişmez ve vazgeçilmez serbest piyasa koşulları ilkelerimiz sorgulanmaya çalışılmakta" ifadeleri de yer almıştı. Ayrıca açıklamada, Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) modeli duyurulmuştu.

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

'Gidin dolarınızı satın!' diyen İslam Memiş'ten yeni açıklama! Düzen bozuldu şimdi bunlar olacak...

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön