27 / 04 / 2024

Bakır fiyatları 2022 ne kadar?

Bakır fiyatları 2022 ne kadar?

Bakır fiyatları araştırılan konular arasında yer alıyor. Küresel çapta yaşanan düşüş bakır fiyatlarını da vurdu mu? İşte detaylar!



Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, enflasyonun oldukça yüksek ve tabana yayıldığını dile getirerek, faiz oranlarının olması gereken seviyenin oldukça altında bulunduğunu söyledi. Parasal sıkılaşmanın ekonomik aktivitede durgunluğa yol açacağı düşünceleri bazı metallerdeki satış baskısını arttırıyor.

3,9785 dolarla yaklaşık 15 ayın en düşük seviyesini gören bakırın libresi,  piyasada yüzde 2,4 azalışla 3,9870 dolar seviyelerinde kendini gösterirken, alüminyum ve kurşunda yüzde 2'nin, nikelde yüzde 2,5'in üzerinde, çinkoda da yüzde 0,4 civarında kayıplar da yaşanmaktadır.  Uzmanlar, bakırın küresel ekonomik aktivitede ve özellikle sanayi üretiminde baz alınan referans emtia olduğunu söyleyerek, jeopolitik risklerin yanında resesyona ilişkin endişelerin artmasıyla bakıra olan talepte kayda değer şekilde azalışlar görüldüğünü ifade etti. Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı açıklamaların piyasaların odağında bulunduğunu aktaran analistler, Fed'in gelecek toplantılarda alınacak kararlarla ABD ekonomisini resesyona sokup sokmayacağına dair belirsizliklerin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını konuşuluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön