20 / 04 / 2024

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, çalışmalarını hızlandırıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde yer alan habere göre; y angınlara daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için donanım ve istasyon sayılarını artırarak; Bigadiç ile İvrindi’ye yeni modern ve afetlere dayanıklı binalar inşa ediyor. Ayrıca; Balya, Dursunbey, Gömeç ve Gönen İtfaiye binalarında da yenileme çalışmaları başlatılacak.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, her geçen gün donanımını artırıyor. 

 Balıkesir de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Eğitimli ve kalifiye personelinin yanı sıra; son teknoloji ekipmanlarla modern binalarda hizmet veren Balıkesir İtfaiyesi, 20 ilçenin tamamında 40 istasyon 694 personel ile çalışmalarını 7/24 aralıksız olarak sürdürüyor. Bigadiç ile İvrindi’ye modern yeni ve afetlere dayanıklı itfaiye binalarının inşasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içerisinde binaları tamamlayacak. Büyükşehir, bunların yanı sıra; Balya, Dursunbey, Gömeç ve Gönen İtfaiye istasyonlarında da belli bir plan dâhilinde yenileme ve güçlendirme çalışmaları için düğmeye basacak.

DURSUNBEY’E YEŞİL İTFAİYE 

Ayrıca Dursunbey’de, çevreye uyumlu yeşil bina teknolojilerine uygun bir tesis inşa edilmesi hedefleniyor. Balıkesir’de bir ilk olacak yeşil bina teknolojisiyle inşa edilecek tesis için yer belirlendi, kısa zaman içerisinde yeni proje için çalışmalar başlatılacak. Sürdürülebilir çevre politikasına sahip, kurulduğu araziyi en verimli şekilde değerlendiren, geri dönüşümlü yapı malzemelerini kullanan, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen, ısıtma-soğutma ve aydınlatmada az enerji harcayan, gün ışığından uygun şekilde yararlanan, katı atık yönetimiyle daha az atık üreten yeşil bina konseptine uygun olarak yapılacak tesisin çevreye verilen zararı azaltması amaçlanıyor.
 
Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!


Geri Dön