25 / 04 / 2024

Balıkesir'e 50 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir'e 50 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yeni yapılan bir engelliler okulu ile eski paraya göre 50 trilyonluk yatırımların açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayvalık’ta da zeytin hasadına katıldı ve zeytinyağı fabrikasını gezdi




Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yeni yapılan bir engelliler okulu ile eski paraya göre 50 trilyonluk yatırımların açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayvalık’ta da zeytin hasadına katıldı ve zeytinyağı fabrikasını gezdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı. Balıkesir'de 50 trilyon lira yatırım bedeli olan birçok eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin, Pelitköy'e ve engelli çocuklara hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu okulun Burhaniye'ye kazandırılmasında öncülük eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e de teşekkür eden Erdoğan, "Okulun yapımında ve faaliyete geçmesinde desteğini esirgemeyen Burhaniye Ticaret Odası'na, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bütün hayırseverlerimize şükranlarımızı ifade ediyorum" dedi. 



13 yılda 16 katrilyon 


Balıkesir için bir başka önemli ulaşım projesinin Gelibolu-Lapseki arasında yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü olduğunu dile getiren Erdoğan, bu köprüye bağlı otoyol ve demiryolunun da Balıkesir üzerinden geçeceğini söyledi. Eğitimden, sağlığa ve ulaşıma kadar Balıkesir'in 13 yılda büyük hizmetlerle buluştuğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu dönemde, 13 yılda Balıkesir'e yapılan kamu yatırımlarının tutarı, eski rakamla 16 katrilyon Türk lirasıdır. Balıkesir, Kurtuluş Savaşımızda düşmana karşı ilk mücadeleyi başlatan illerimizden birisi. Pelitköy bunun şahitlerindendir. Çanakkale Savaşı'nda en çok şehidi veren ilimiz de Balıkesir'dir. Bu bakımdan Balıkesir, bedelini kanıyla, canıyla ödediği bağımsızlığın kıymetini çok iyi bilir. Hani o güzel Balıkesir türküsü var, 'İki keklik bir kayada ötüyor. Ötme de keklik derdim bana yetiyor. Annesine kara da haber gidiyor.' Balıkesirliler annelere giden kara haberler pahasına, ülkesinin ve milletinin istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır."  



Özel eğitim merkezinin açılışını yaptı 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanında Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Bizim Çocuklar Mehter Takımı'nca seslendirilen marşlarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan açılışını yaptığı eğitim merkezinin bahçesine birlikte ağaç dikti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli çocukları sevdi ve fotoğraf çektirdi. 


Açılışa Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Vali Mustafa Yaman da katıldı. Erdoğan, Ayvalık'a giderken yol üzerinde Gömeç'te durdu. Vatandaşlara hitap eden Erdoğan'a Gömeç Belediye Başkanı Kazım Aslan, zeytin, zeytinyağı, sabun ve zeytin kolonyasından oluşan bir hediye paketi takdim etti.



Yeni Asır


Geri Dön