18 / 04 / 2024

''Bana göre gram altın hala iyi'' diyen ünlü ekonomist altın alacakları uyardı! Harekete geçin...

''Bana göre gram altın hala iyi'' diyen ünlü ekonomist altın alacakları uyardı! Harekete geçin...

Ekonomist Hatice Kolçak altın alacaklar için ''Bana göre gram altın hala iyi'' diyerek uyarıda bulundu ve gram altın seviyesinin ne kadar olacağını açıkladı...



ALTIN FİYATLARI HAREKETLENDİ

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri dün 15:00'da  açıklandı. 

ABD’de yıllık enflasyon Temmuz’ ayında yüzde 8,5 oldu. Aylık enflasyonda ise değişiklik olmadı. Önceki ay rekor kıran TÜFE için piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve aylık bazda yüzde 0,2 olarak açıklanmıştı.

Geçen ay yüzde 8.8 artması beklenen yıllık enflasyon yüzde 9,1 artışla rekor tazelemişti. Temmuz ayında enerji ve gıda hariç hesaplanan çekirdek TÜFE bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5,9 arttı. Beklenti fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,5 artacağı yönündeydi.

Temmuz ayında enerji fiyatları yüzde 4,6 gerilerken, gıda fiyatları ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

Analistler veri ile birlikte küresel bazda volatilitenin artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası Fed’in Eylül ayında atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacağını söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön