23 / 04 / 2024

Bankalar peş peşe açıkladı! İşte zam oranları

Bankalar peş peşe açıkladı! İşte zam oranları

Bankacılık sektörü çalışanlarına yapılan zamlar şaşırttı. Bankacılık sektöründe kar rekorları kırılırken bankaların çalışanlarına yapılan zam oranlarının enflasyonun çok altında kalması dikkat çekti.



TEB çalışanlarının zam aralığı yüzde 26-55 arasında

Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) üst yönetimi çalışanlara, pozisyonlarına ve performanslarına göre yüzde 26 ile 55 arasında değişen oranlarda zam yaptığı bildirildi. Bankanın ortalama zam oranı ise yüzde 35 olurken, alt pozisyonlardaki çalışanlara yüzde 55, daha üst pozisyonlardaki çalışanlara ise yüzde 26 oranında zam yapıldığı kaydedildi. Banka yönetimi bir süre önce 2022 yılında günlük 60 TL olan yemek ücretini 2023 yılı için 100 TL olarak güncelleyerek, günlük yemek ücretlerine yüzde 66 zam yapmıştı.

Albaraka Türk'te yüzde 35-55 arasında zam

Albaraka Türk'ten çalışanlara gönderilen açıklamada 2023 zam oranının, performans, piyasa verisi, iç denge, çalışanların gelişiminin desteklenme ilkesi ve enflasyon oranına göre belirlendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada ayrıca şubelerde performans bazlı prim sisteminin de devam edeceği kaydedildi. Banka çalışanlarına unvan ve performans bazında farklı oranlarda zam yapıldı. Albakara Türk çalışanlarına yüzde 35 ile  55 arasında zam yapıldığını kaydedildi. Alt pozisyonlarındakilere yüzde 55 zam uygulanırken üst pozisyondakilerin zam oranı ise yüzde 35 oldu. Albaraka Türk'ün 2022 yılında günlük 65 TL olan yemek ücretini ise  2023 yılı için günlük 120 liraya yükselterek  yüzde 85 oranında zam yapmıştı. (Banka Dünyası)

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön