24 / 04 / 2024

Başakşehir Badem 12'de 10 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Başakşehir Badem 12'de 10 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İstanbul İli Başakşehir ilçesi Hoşdere Mahallesi Dereköy çiftliğinde bulunan villayı 10 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 29 Mart 2021 günü gerçekleşecek.



Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İstanbul İli Başakşehir ilçesi Hoşdere Mahallesi Dereköy çiftliğinde bulunan villayı satışa çıkardı. Villa için 10 milyon TL isteniyor. 

Başakşehir Badem 12 de 10 milyon TL ye icradan satılık villa!

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı ve Özellikleri : İstanbul İli Başakşehir ilçesi Hoşdere Mahallesi Dereköy çiftliği mevkii 303 ada 1parsel sayılı 26.213,16 metrekare alanlı Elli Yedi Adet Kargir villa Yedi Adet Dükkanlı Günlük Merkez 165/10000 arsa paylı D Blok 1 nolu E tipi Dubleks Villanın tamamıdır. Bilirkişi raporuna göre; Tapunun 303ada 1 parsel sayılı 26.213,16 metrekare alanlı arsaüzerinde 57 adet B.A.K villaların mevcut olduğu tespit edilmiştir. Değer tespitine konuolan dubleks villa D Blok 1 nolu dubleks villa olduğu tespit edilmiştir.

Dubleks Villanın Bahçe Katında Yapılan İncelemeler: 
Satışa konu olan Villa 4 katlı olup keşif günü mahallinde yapılan incelemelerde bahçe katında açık teraslı, havuzlu bahçeli ,villanınbahçe katında yapılan incelemelerde yukarıda da resimde görüldüğü üzere 110 metrekare alanlı 1salon , 35 metrekare alanlı 1oda, 45 metrekare alanlı 1 mutfak, 56 metrekare alanlı 1 banyo jakuzi,sauna, giyinme odası, 25 metrekare alanlı tesisat odası ayrıca 100 metrekare alanlı yatak odası olduğu villanın bahçe katında yapılan ölçümlerindetoplam 360 metrekare alanlı olduğu tespit edilmiştir. 

Dubleks Villanın Zemin Katında Yapılan İncelemeler: 
Satışa konu olan villa 4 katlı olup keşif günü mahallinde yapılan incelemelerde zeminkatında 150 metrekare alanlı büyük bir salon , 30 metrekare alanlı giriş, hol, antre, 15 metrekare alanlı hizmetçi odası, 8 metrekare alanlı bitr banyo, 10 metrekare alanlı ütü odası 100 metrekare alanlı bir açık terasın mevcut olduğu villanın mahallinde yapılan ölçümlerde zemin katın toplam 213 metrekare alanlı olduğu tespit edilmiştir.

Dubleks Villanın 1.Normal Katında Yapılan İncelemeler:
Satışa konu olan villa 4 katlı olup keşif günü mahallinde yapılan incelemelerde 1.Normal katında 2 adet 35 metrekarelik banyolu ebebeyn yatak odası, 35 metrekare alanlıaçık teras, 35 metrekare alanlı kapalı teras ayrıca 135 metrekare alanlı açık terasın mevcut olduğu tespit edilmiştir. Villanın mahallinde yapılan ölçümlerde 1.Normal katın toplam kapalı alanın 135 metrekare alanlı olduğu açık alanların ise 135 metrekare alanlı olduğu tespit edilmiştir. 

Dubleks Villanın Çatı Katında Yapılan İncelemeler:
Satışa konu olan villa 4 katlı olup keşif günü mahallinde yapılan incelemelerde çatıkatı 90 metrekare alanlı tek oda içinde mutfağı, duşakabini, hol ve antresinin mevcut olduğu tespit edilmiştir. Villanın mahallinde yapılan ölçümlerde Çatıkatın toplam 90 metrekare alanlı olduğu tespit edilmiştir. Dubleks Villanın Teknik Özellikleri ise ; Bahçe katının tüm taban alanlarının tamamı dekoratif granit mermer olduğu, kapı kanat ve kasalarının 1.sınıf renkli mobilya kapı olduğu, yatak odasının tabanları dekoratif mermer kaplama mobilyaları 1.sınıf gizli ışıklı asma tavanlı, villanın mutfağınındolapları, mobilya tezgahı granit mermer, duvarları fayans, villa saten boyalı kartonpiyerli, elektriği, suyu mevcut doğalgazısıtma sistemli, banyosu klozetli lavabolu, duşa kabinli, içdoğramaları kapı kanat ve kasaları renklimobilya kapı dış doğramaları pencerekanat vekasaları çift camrenklipimapen, panjurlu, dış cephe dekorları granit mermer sütunların mevcut olduğu bahçesinde 550 adet meyve ağacı, 5 tonluk su deposu, 150 metrekare alanlı teraslı havuzunun mevcut olduğu tarafımdan tespit edilmiştir.Dubleks villanın toplam açık ve kapalıalanının 933 metrekare alanlı bir dubleks villa olduğutespitedilmiştir. Villanın güvenlikli 2 teraslı bahçe peyzajlı açıkotoparklı, bahçıvanlı iyi bir görünümlü dubleks villa olduğu görüldü. 

Adresi : Bahçeşehir 1. KısımMah. Bülbül CaddesiNo:97 Badem 11 Sitesi 01 Villa Başakşehir/ İSTANBUL

Yüzölçümü : 26.213,16 metrekare
Arsa Payı : 165/10000

İmar Durumu : Başakşehir ilçesi Bahçeşehir 1.kısım mah 303ada 1 parsel sayılı taşınmaza ait imar durumu söz konusu parsel bugün itibariyle ;1/1000 ölçekli “07.02.2003 onay tarihli Bahçeşehir Beldesi Ballıpınar Sıvat –Yeşiltepe Dereköy Çiftliği Mevkiileri Revizyon Uygulama imar plan “kapsamında Ticaret ve Konutalanında kalmakta olup Kütle İmarlı olmak üzere plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haiz olduğu dosyasının tetkikinden anlaşılmıştır.

Kıymeti : 10.000.000,00 TL 
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 29/03/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 29/04/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Tevfiybey Mah. Halkalı Cad. No:146 Küçükçekmece Adalet Sarayı Giriş Kat İcra Koridoru KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/746 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.15/02/2021


Geri Dön