29 / 03 / 2024

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor.



Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi nin açılışı için geri sayım başladı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk kısmının 20 Nisan tarihinde, ikinci kısmının ise 15 Mayıs tarihinde açılması planlanan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi ve yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen viyadük ve bağlantı yollarının inşaatında hummalı çalışmalar devam ediyor.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi nin açılışı için geri sayım başladı!
 

İş makineleri, hafriyat kamyonları ve işçi hareketliliğinin yoğunlaştığı hastanenin inşaat sahası ile bağlantı yollarındaki çalışmalar, Anadolu Ajansı ekibi tarafından havadan görüntülendi.

- Hastanede deprem sırasında ve sonrasında da faaliyetler devam edebilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından "kamu özel iş birliği" modeli ile yapılan Türkiye'nin en büyük yatırım projeleri arasında bulunan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, İstanbul ve çevre kentlere de hizmet verecek. Hastanenin mayıs ayı itibarıyla tam kapasitesiyle hizmete geçmesi hedefleniyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TEM bağlantı yollarına ek olarak metro istasyonu planlamasıyla da İstanbulluların en uygun sağlık hizmetlerine hızlı ve rahat şekilde ulaşabilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, ana hastane binasına yerleştirilecek 2 bin 40 sismik izolatörle "Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası" unvanına sahip olacak. 

Deprem izolatörleri sayesinde Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini hiçbir aksama olmadan yerine getirecek.

 

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İkitelli Şehir Hastanesi yolunda sona gelindi!


Geri Dön