26 / 04 / 2024

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.



Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomistlerinden Robin Brooks, uzun bir aranın ardından bir kez daha Türk Lirası için adil değer tahminini açıkladı.

IIF ekonomisti Robin Brooks,”Türk Lirası’nın dolar karşısında olması gereken adil değeri 21 lira” dedi.
Daha önce Türk Lirası için dolar karşısındaki adil değerini 16.50 Türk Lirası olarak açıklayan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Brooks, Twitter hesabı üzerinden yeni yorumunu 21 liraya çıkartırken, bu duruma gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi gösterdi.

Robin Brooks Türk Lirası’na yönelik adil değer tahminlerini zaman zaman açıklıyor. Korona virüs salgını döneminde 5.50 lira olarak adil değer açıklamıştı. Brooks en son Türk lirasının olması gereken değeri ise 16.50 lira olarak belirtmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön