20 / 04 / 2024

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.



Türk Lirası geçen yıl da yüzde 40’ın üzerinde bir değer kaybı yaşamıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz indirimleri ile birlikte önce döviz takiben kredi ve tahvil piyasasında da kendisini daha belirleyici konuma taşımıştı. Adımlar kredileri hükümetin istediği alanlara yönleltmeyi amaçlarken dışarıda kalanlardan sert eleştiriler alıyor.

BROOKS KİMDİR?

Robin Brooks Uluslararası Finans Enstitüsü’nün maroekonomik analizini yönetmekte ve Uluslararası Finans Enstitüsü’nün üst düzey yönetim ekibinin bir üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Editörün notu: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Haber 20:35 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18:45 TL'dir. Euro kuru 17,79 TL, altının gramı ise  975,34 TL'dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön