26 / 04 / 2024

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.



TÜRK LİRASI’NDA BİR YILDA YÜZDE 54,5 DEĞER KAYBI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, eylül ayındaki 100 baz puan faiz indirimi kararı ardından geçen hafta da 100 baz puan daha indirime gitti ve yüzde 80’e ulaşan enflasyona rağmen ekonomik büyümeye önem vereceğine dair bir kez daha net mesaj vermişti.

Türk Lirası eylül ayındaki ilk faiz indiriminden beri de dolar karşısında yüzde 2,6 değer kaybetti.
Birikimli olarak bakıldığında ise Türk Lirası, nisan ayı sonundan beri yaklaşık yüzde 19,5 oranında 2022 başından beri ise yüzde 28.5 oranında değer kaybetti. Türk Lirası son bir yılda da yüzde 54,5 değer kaybı yaşadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön