20 / 04 / 2024

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 



Batman'da kirada oturan emekliler konut inşa ettirmek için arsa talebinde bulundu. Doğruhaber'de yer alan habere göre; daha önce Batman’da emekliler için yaptırdıkları  TOKİ  konutlarının Türkiye’de bir ilk ve örnek proje olduğunu hatırlatan Ekmen, bu kapsamda Batman’da 2 bin ailenin ev sahibi olduğunu dile getirdi. 

Halen çok sayıda emeklinin kiracı olduğunu söyleyen Ekmen “Hasankeyf yolu Raman Dağı eteklerinde veya başka farklı bir yerde hazine arazisi tahsis edilmesi halinde 2 bin konut yapmak istiyoruz. Batman’da halen evi olmayan birçok üyemiz var. 60 yaş ve üstü emeklilerimiz belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanıyor. Ayrıca eşlerinin de bu uygulamadan faydalanmasını istiyoruz.” dedi.

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Ekmen konuşmasının devamında “Eski Kadın Doğum Hastanesi yanında bulunan Aram Tigran Parkı derneğimize kiralanırsa kütüphane, kafe, günlük gazetelerin okunacağı bölüm ile emeklilerimize buluşma alanı oluşturabiliriz. Çok katlı otoparkın altında bulunan salon derneğimize tahsis edilirse orayı da emeklilerimiz için değerlendirebiliriz. Emekli ailelerine Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile hem boş zamanlarını değerlendirebileceği hem de çalışma hayatında işlerine yarayacak İngilizce ve benzeri dil kursları veya çeşitli sanat dalları ile ilgili kurslar açılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!


Geri Dön