29 / 03 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi 2018 yılı sonunda tamamlanacak!

Bayraklı Şehir Hastanesi 2018 yılı sonunda tamamlanacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Bayraklı'ya yapılacak şehir hastanesinin bitiş tarihi hakkında bilgi vererek herhangi bir gecikme olmayacağını söyledi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'ya yapılacak şehir hastanesinde herhangi bir gecikmenin olmadığını, 2018 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Sürekli, Şehir Hastanesi projesi için zor kısmın geçildiğini, üst kullanım hakkı sözleşmesi için son aşamaya gelindiğini, bundan sonra işlemlerin daha hızlı ilerleyeceğini söyledi. Yap İşlet Devret modeliyle Bayraklı Şehir Hastanesi'nin ihale edildiğine dikkat çeken Sürekli, "Bayraklı Şehir Hastanesi bittiği tarihten itibaren yüklenici firma 25 yıl işletecek. Bu yüzden firma bir an önce bitmesi için var gücüyle çalışıyor. Gecikme ne bizim işimize; ne de firmanın işine gelmez" diye konuştu.


Sabah Egeli



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'ya yapılacak şehir hastanesinde herhangi bir gecikmenin olmadığını, 2018 sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Sürekli, "Zor kısmı atlattık. Üst kullanım hakkı sözleşmesi için son aşamaya gelindi. Artık işlemler daha hızlı ilerleyecek" dedi. Hastanenin Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edildiğine dikkat çeken Sürekli, "Bitiminden itibaren yüklenici firma hastaneyi 25 yıl işletecek. Bu yüzden firma bir an önce bitmesi için var gücüyle çalışıyor. Gecikme ne bizim işimize; ne de firmanın işine gelmez" diye konuştu. Sürekli, "2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi bittiğinde İzmir'in; hatta bölgenin önemli bir açığını kapatacak. Otobanın hemen yanında olması nedeniyle, Manisa ve Aydın illerimize de önemli katkı sağlayacak" dedi. Hastanenin mimari projesinin tamamlandığını ifade eden Sürekli, Bayraklı Şehir Hastanesi'nde gelinen son durumu şöyle özetledi: "Üst hakkı işlemleri sürüyor.

Bayraklı Belediye Meclisi ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'uygundur' kararları alınarak sözü edilen 62 hektarlık alanın imar yönünden Sağlık Bakanlığı taleplerine uygun şekilde sağlık tesis alanına dönüştürülmesi sağlandı. Yüklenici firma tarafından planlanan hafriyatın yaklaşık 5 metre derinliğe kadar yapılması işleminin yaklaşık 4-5 aylık bir süreye tekabül edeceği öngörülüyor. Kampus alanı için 35 MV enerji müsaadesi alınması hususunda Gediz A.Ş'ye, doğalgaz için ise İzmirgaz'a gerekli müracaatlar yapıldı."



Yeni Asır


Geri Dön