19 / 04 / 2024

Bayraklı'da bazı mahallelerin imar planları değişecek!

Bayraklı'da bazı mahallelerin imar planları değişecek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, halk buluşmalarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Emek Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Karabağ, imar planı revizyonu, semt merkezi ve pazar yeri konusunda vatandaşlara yeni bilgiler verdi.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabag, halk buluşmalanna ara vermeden devam ediyor. Son olarak Emek Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Karabag, imar planı revizyonu, semt merkezi ve pazaryeri konusunda vatandaşlara yeni bilgiler vererek, 'Söz verdiğimiz projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Her zaman sizin yanınızdayız' dedi. 

Başkan Hasan Karabag Emek Mahallesindeki düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Bayraklı'nın bazı mahallelerinin imar planlarmda değişiklik yapacakları Emek Mahallesi'nin de bunlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Karabag, 'Biz gecekondu insanının imarı iyileşsin diyoruz. Müteahhitlerle otursunlar pazarlık etsinler. Kurtuluş bu. İzmir'deki gecekondular Ankara'daki gibi tek katlı bag evi değil. Burada çok katlı kaçak yapılar var. Buradaki gecekondular yapılalı 50 yıl oldu. Burası  Ankara  ya da memleketin başka yeri gibi değil. Buradaki kaçak yapılar gecekondu olmaktan çıktı. Bu sıkıntıyı aşmanın yolu imarı biraz daha iyileştirmek, vatandaşı müteahhitle pazarlık eder hale getirmek. Bu işin çözümü budur. Başka çözümün olmadığını vatandaşımıza söylüyorum. Birkaç aya kadar meclisimize getireceğiz. 

Onaylandıktan sonra  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne götüreceğiz' dedi. 

Pazar sorunu var 'Emek mahallesinde yeterince yeşil alan ve park yok' diyen Karabag, 'Yeşil alan için kendiliğinden terklerin olması gerekiyor. 

1986-88 yıllarında yapılan planlarda yeşil alan var ama üstünde evleriniz var. 

Okul, yeşil alan, sosyal donatı ve sağlık alanı var. Üstünde gecekondularınız var. Bunlar kendiliğinden terk edilmeden istimlak etmeye kalksam 20 evi 200 bin TL'den 4 milyon lira eder. Bu da mümkün değil' dedi. 

Emek Mahallesi'nin bir diğer eksikliğinin pazaryeri olduğunu söyleyen Başkan Karabag, 'Çamlık bölgesinde bir pazaryeri açmak için zabıta müdürü, pazarcıları bir araya getireyim. Pazarcıların da kabul etmesi gerekiyor. Müşteri olması lazım. Körfezevlerinde denedik. Ama kapatmak zorunda kaldık. 

Burada da Zabıta müdürü arkadaşımız pazarcılarla görüşsün. Hafta arası butik bir pazar yapabiliriz. 

Deneyelim. Bir diğer çözüm de Gümüşpala Pazaryerine servis koymak. 

Bunu da değerlendireceğiz' dedi. 


Haber Ekspres


Geri Dön