23 / 04 / 2024

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Türkiye'de son dönemde sahte para kullanımı arttı. Marketlerdeki kontroller nedeniyle bazı durumlarda mahcup olan vatandaşlara sahte parayı nasıl ayırt edeceklerine dair önemli bilgiler verildi.



Ülkemizde sahte para dolaşımında meydana gelen artışın ardından uzmanlar tarafından da konuyla ilgili art arda uyarılarda bulunulmaya devam ediyor. Samsun Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı Müdürü ve adli belge incelemeleri uzmanı Nizam Kabar, vatandaşların sahte parayı ayırt etmelerini sağlayan önemli bilgileri aktardı. 

UZMANLAR TARAFINDAN İNCELENİYOR 

Nizam Kabar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına bağlı 10 bölge laboratuvarından Samsun Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Belge İncelemeleri Şubesinde her türlü sahte belgenin incelemesinin gelişmiş teknolojik araçların yardımıyla uzmanlar tarafından titizlikle yapıldığını söyledi.
İnceleme alanlarından birinin sahte para olduğunu belirten Kabar, "Sirkülasyonda bulunan paranın sahteliğe karşı korunması için devletler tarafından üzerine güvenlik özellikleri yerleştiriliyor. Türk lirasında da çağdaş güvenlik tedbirleri bulunmaktadır." diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön