27 / 04 / 2024

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Türkiye'de son dönemde sahte para kullanımı arttı. Marketlerdeki kontroller nedeniyle bazı durumlarda mahcup olan vatandaşlara sahte parayı nasıl ayırt edeceklerine dair önemli bilgiler verildi.



YÜKLÜ PARA VERİP ARAYA SIKIŞTIRIYORLAR

Kalpazanların kullandıkları yöntemlerden birinin de özellikle yüklü para alışverişi yapılırken bir deste şeklinde para verilmesi olduğunu anlatan Kabar, şunları kaydetti:

"Destenin üst tarafına ve arkasına orijinal, aralarına sahte paraları serpiştirmektedirler. Vatandaşlarımızın paranın hepsini teker teker kontrol etmeleri lazım. Sahte parayı vatandaşa verirken zaman zaman kontrol etmelerini engellemek adına dikkat dağıtıcı hareketlerde bulunabilirler. Karanlık ortamlarda, akşam karanlığında, alacakaranlıkta paranın verilme ihtimali bulunmaktadır. Karanlık ortam bile olsa cep telefonumuzun ışığıyla ya da aydınlık bir yere gidip parayı titizlikle kontrol etmemiz gerekmektedir."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön