18 / 04 / 2024

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Bayramda markete alışverişe gidecekler aman! Bu bilgi olmadan evden dışarı adım bile atmayın

Türkiye'de son dönemde sahte para kullanımı arttı. Marketlerdeki kontroller nedeniyle bazı durumlarda mahcup olan vatandaşlara sahte parayı nasıl ayırt edeceklerine dair önemli bilgiler verildi.



BAYRAM ZAMANLARINI HEDEF SEÇİYORLAR

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kabar, "Kalpazanlar sahte parayı piyasaya sürmek için özellikle alışverişlerin çok yoğun olduğu bayram gibi zamanları tercih etmektedir. Kurban alışverişinin olduğu zamanlarda da sahte paranın piyasaya sürülme ihtimali çok fazladır. Özellikle yüksek meblağlı alışverişte bu durumla çok fazla karşılaşılmaktadır. Sahte parayla karşılaşıldığında en yakın cumhuriyet savcılıklarımız, polis ve jandarmaya bildirimde bulunulması gerekmektedir. Birden fazla güvenlik unsuruna eş zamanlı bakıp paranın sahte veya orijinal olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön