26 / 04 / 2024

Bayramdan sonra yüzde 30 zam şoku! Bayramdan sonra hangi ürünlere zam gelecek?

Bayramdan sonra yüzde 30 zam şoku! Bayramdan sonra hangi ürünlere zam gelecek?

Bayramdan sonra mobilya fiyatlarında artış bekleniyor. Asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra gelen bu zam haberini vatandaşlar takip etmeye başladı. İşte o detaylar!



BAYRAMDAN SONRA MOBİLYA FİYATLARINA ZAM MI GELECEK?

Mobilya sektörü temsilcileri, asgari ücrete gelen zammın başta hammadde fiyatlarını etkilediğini ve zincirleme olarak artışlara neden olacağını söyledi. Bunun da mobilya fiyatlarını bayram sonrası yüzde 20 ila 30 arasında yükselteceği düşünülüyor.

Mobilyacılar Kurban Bayramı’ndan sonra mobilya fiyatlarına zam uygulanacağını dile getirdi. Buna neden ise hem artan hammadde fiyatları hem de artan asgari ücret nedeniyle maliyetlerin yükseldiği gösteriliyor. Mobilya sektörün kalifiye ve diğer elemanlarını elinde tutmak için bayram bitimi ile bu artışları yüzde 20 veya 30 arasında fiyatlara yansıtacağı açıklandı.

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “Dolayısıyla aldığımız malzeme fiyatlarında da artışa neden olacak. Birde iç piyasa küçüldüğü için neredeyse hiç yansıtmıyorduk. Şimdi sunta ve MDF’den gelen artışlara bakacağız. Kurban Bayramı’nda fabrikalarda suntaya zam uygulanacak. Bizde bu artışları ve işçilik maliyetlerimizi hesaplayıp zam yapmaya başlayacağız. Büyük ihtimalle yüzde 20 ila 30 arası bir zam bekleniyor” dedi.

Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, zam olacağının kesin olduğunu ancak oranının ham madde tedarikçilerinin yapacakları zamma göre şekilleneceğini dile getirdi.

Bayram sonrası asgari ücretteki yansımaların etkilerini mutlaka göreceklerini açıklayan Albox Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Sağlam da, “Çünkü bu durum bütün sektörlere işverenlere bir artı maliyet getiriyor. Dolayısıyla bu artı maliyet ister istemez bu tüketiciye zam olarak yansıyacaktır. Alım gücünün yükseltilmesi için verilen bu destekler ise enflasyonu aşağı çekmeyecek. Çünkü bayramdan sonra ham maddeciler fiyatlarına yansıtacak bizde el mahkum son tüketiciye yansıtmak durumunda kalacağız” şeklinde konuştu.

Bankaların emekli promosyonu ne kadar? 2022 hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?

6 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları! Benzin fiyatlarına indirim gelecek mi?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 6 Temmuz Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön