24 / 04 / 2024

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

Belirli bir tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen BDDK kararından nasıl etkilendi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi? İşte detaylar...



TL DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’de 2018 yılından itibaren TL’nin negatif reel getirisi başta olmak üzere birçok sebepten dolayı bireylerin ve şirketlerin tasarrufları dövize kaydı. Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen yıl enflasyonda başlayan yükselişe rağmen politika faizini düşürmesi, ayrıca yüzde 70’i aşan enflasyona rağmen politika faizini yıl başından bu yana yüzde 14 seviyesinde koruması birçok yatırımcının TL’den uzaklaşmasına neden oldu.

TL geçen yıl yüzde 44 oranında, bu yıl ise yüzde 20'nin üzerinde değer kaybetti.

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön