29 / 03 / 2024

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

Belirli bir tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen BDDK kararından nasıl etkilendi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi? İşte detaylar...



BANKALAR SÜRECİN NETLEŞMESİNİ BEKLENİYOR

Reuters'ın görüş aldığı üç bankacılık kaynağı, kredi kullandırmaya devam etmek için bankaların sürecin netleşmesini ve detayları takip ettiğini belirterek, bazı bankaların bu yüzden yeni kredi kullandırmayı şimdilik durdurduğunu söyledi. Bir bankacılık kaynağı, kararda bağımsız denetime tabi olma koşulunun ön koşul olduğunu ve eğer şirket bağımsız denetime tabi değilse, bu karardan etkilenmeyeceğini söyledi. Böyle olan çok sayıda şirketin de olduğu açıklamada, bağımsız denetime tabi olma şartının da sıkılaştırıldığı durumda kapsam değiştirileceği söylendi.

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

BDDK: KREDİ İLE DÖVİZ ALINIYOR

Dünya gazetesinin aktardığına göre ayrıca BDDK tarafından dün yapılan basın açıklamasında, bu kararın bazı şirketlerin TL kredi kullanıp döviz almasını engellemek için uygulamaya konulduğu vurgulanarak, "Bazı şirketlerin döviz pozisyon fazlası bulunmasına rağmen, TL kredi kullanarak döviz alımı gerçekleştirdikleri görülmüştür. Yani üretime, yatırıma, istihdama gitmesi gereken uygun koşullu TL ticari kredi kaynakları döviz alımı amacıyla kullanılmaya devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön