20 / 04 / 2024

BeevesSteakhouse 11 yeni şube açacak!

BeevesSteakhouse 11 yeni şube açacak!

Bugün itibariyle 19 şubeye ulaşan BeevesSteakhouse, 2019'da büyümesini sürdürecek. Önümüzdeki bir yılda yurtiçi ve yurt dışında toplam 11 şube açmayı planlayan şirket, 2018 yılında ulaştığı 30 milyon TL’lik cirosunu da 40 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefliyor.



39 yaşındaki girişimci Sidar Budak, aslında makine mühendisi. Ancak eğitimini aldığı bu işi hiç yapmamış. Küçük yaşlardan beri baba mesleği olan hayvancılık sektörünün içinde olan Sidar Budak’ın kafasında bu alanda bir iş kurma fikri varmış hep. Bir süre ABD’de yaşayan Budak, o sıralar iş fikrini olgunlaştırmış. ABD'de ilgisini çeken steakhouse işini Türkiye'de yapmaya karar veren Sidar Budak, 2009 yılında BeevesSteakhouse’u kurmuş. 2012 yılına kadar markasını büyütüp geliştirmeye odaklandığını belirten BeevesSteakhouse Kurucusu Sidar Budak, “Uzun süre şubeleşmenin temellerini oluşturup üretim gücümüzü geliştirdim. Tüm altyapımızı tamamladıktan sonra da şubeleşmeye başladık. Bugün 19 şubemiz var. 2019 yılında da büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye’de 6 yeni şubenin yanı sıra Ortadoğu’da da 5 yeni şube hedefliyoruz. Bu yıl Avrupa’da da şubeleşmeye gideceğiz” diye anlatıyor.

Yüzde 30 büyüdü

Ekonomist'te yer alan habere göre; BeevesSteakhouse’un en güçlü yanı ve farklılığı tüm ürünlerini kendi üretiyor olması. Hayvandan ete, sostan ekmeğe kadar her şey bin 250 metrekarelik üretim tesisinde üretilip tüm şubelerine sevk ediliyor. Tüm hayvanları Güney Amerika'dan getirdiklerinden bahseden Sidar Budak, şunları anlatıyor: “Black ve redangus cinsi danalarımızı getirip Türkiye'de yetiştiriyoruz. Tüm etlerimizi de ‘dryage’ yapıp işliyoruz. Türkiye'de tek ‘dryage’ burger yapan firmayız. 2018 yılında 2017’ye göre yüzde 30 büyüyerek ciromuzu yaklaşık 30 milyon TL’ye çıkardık. Bu yıl da yüzde 30’luk ciro artışı bekliyoruz. 2019 yılı zor bir yıl olacak. Kriz veya ekonomik zorluklarda kaliteden ödün vermeyenlerin kazanacağına inanıyorum. Özellikle gıda sektöründe benim en önem verdiğim şey kalite."

11 yeni şube

Şirketin bugün 15’i franchise olmak üzere toplam 19 şubesi bulunuyor. İstanbul'da 8, İzmir'de 2 ve yurtdışında Riyad’ta .5 franchise şubesi olan BeevesSteakhouse, bu yıl Türkiye’de 6, yurtdışında ise 5 yeni şube açmayı hedefliyor. Sidar Budak, franchise şartları hakkında şunları söylüyor: “Benim için birinci öncelik franchise adayının işletmesine sahip çıkması, işleri ile ilgilenmesi. Öncelikle personellerimizi eğitimden geçirdiğimiz gibi şube sahiplerimize oryantasyon eğitimi veriyoruz. Tüm şubelerimizi anahtar teslim olarak teslim ediyoruz. Düzenli denetim ve desteklerimize her hafta haberli ve ya habersiz olarak devam ediyoruz. Her ay sonunda da işleyiş ve hammadde raporlamalarını şubelerimize yapıyoruz. Şubelerimiz 150 metrekare ile 400 metrekare arasında değişiyor. Ortalama 200 metrekarelik bir BeevesSteakhouse’un yatırım maliyeti ise yaklaşık 700 bin TL. Öncelliğimiz Bursa, Ankara, Antalya gibi iller. “
 


Geri Dön