27 / 04 / 2024

Akaryakıt ne kadar oldu? Benzin ve motorin 5 Ekim 2022 güncel fiyatları..

Akaryakıt ne kadar oldu? Benzin ve motorin 5 Ekim 2022 güncel fiyatları..

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Bununla birlikte 6 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 74 kuruş, motorinde 1 lira 39 kuruş zam geldi.



ANKARA'DA MOTORİN VE BENZİN KAÇ LİRA OLDU?

Benzin: 19,34 Lira

Motorin: 23,18 Lira

LPG: 10,94 Lira

KISINTIYI İKİ KAT ARTTIRABİLİRLER

Öte yandan OPEC+ enerji ve petrol bakanlarının Viyana'da gerçekleştireceği ve 2 yıl sonra ilk defa yüz yüze gerçekleştirilecek toplantıda üretimin 1 milyon varil kısılacağı konuşuluyordu. Ancak kaynaklar 2 milyon varile varan miktarda kısılmasının değerlendirildiği dile getirdi. Konuya yakın kaynaklara göre ise toplantı öncesinde Suudi Arabistan ve Rusya, üretimin 1 ya da 2 milyon varile kısılması yönünde bastırıyorlar.

Kaynaklar, üretim darlmasına Suudi Arabistan'ın gönüllü olarak yapacağı bir kısıntının eklenip eklenmeyeceğinin de belirsizliğini koruduğunu belirtirken, Amerika’nın üretim kısıntısına gidilmemesi için baskı yapmakta olduğunu da belirttiler.

Kuveyt Petrol Bakanı Muhammed al Fares OPEC+ toplantısı için bulunduğu Viyana'da yaptığı açıklamada, OPEC+'nın ana odak noktasının ücretleri kontrol etmekten çok piyasanın ihtiyacı için yeterli seviyede petrolü sağlamak olduğunu söyledi. Al Fares, "Kuveyt global petrol piyasasında istikrarı yakalamaya ve fiyat dalgalanmalarını engellemeye istekli" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön