19 / 04 / 2024

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatlarında doğrudan belirleyici olan brent petrol yön arayan dalgalı seyrini sürdürüyor.



Brent petrol tarafında yaşanan inişli çıkışlı hareketlenmeler sonrası akaryakıt fiyatları yeniden şekilleniyor. Son günlerde akaryakıt fiyatları petrole paralel zirve seviyesine göre yaklaşık % 25 geriledi. Peki akaryakıt fiyatları için belirleyici olan petrol fiyatları için düşüş olacak mı? Akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte uzman yorumuyla beraber fiyatlamalarda öne çıkan önemli gelişmeler

Hafta başında 100 dolar ve dolaylarında hareket eden brent petrol, Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerin taleple ilgili endişeleri çoğalmasıyla ve dünyanın en büyük petrol şirketinin arzı artırabileceği beklentileriyle birlikte % 5'i aşan değer kaybıyla şert bir düşüş yaşadı.

Brent petrolde yaşanan düşüşte Çin'deki kritik ekonomik verilerin dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında taleple ilgili endişeleri artırması önemli rol oynadı. Çin'de temmuz ayı verileri, ekonomik toparlanmada yavaşlamaya gösterge sayıldı.

PETROL 6 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE ÇEKİLDİ

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Çin'den gelen haber akışına Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'dan gelen ham petrol üretiminin günlük 12 milyon varile çıkarılabileceği açıklaması düşüşte etki yaratan bir diğer etmen oldu ve petrol fiyatı 92 dolarla 6 ayın en düşük seviyesine geriledi.

PETROL BU KEZ ABD HABERİYLE YÜKSELDİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön