24 / 04 / 2024

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatlarında doğrudan belirleyici olan brent petrol yön arayan dalgalı seyrini sürdürüyor.



Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) bu yıla ilişkin küresel ham petrol talebi öngörüsündeki farklılıklar, piyasalardaki belirsizliği artırarak talep yönlü endişeleri desteklemesi ve ABD'nin petrol stoklarındaki düşüş nedeniyle, brent petrol 98 dolar bandına kadar tırmandı ancak burada kalıcı olamadı.

KÜRESEL 'RESESYON' ENDİŞELERİ VE RUSYA'DAN GELEN ARZ HABERİ İLE 6 AYIN DİP SEVİYESİ YENİLENDİ4

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Petrol, Rusya'nın petrol üretimindeki artışa yönelik haber akışı ve küresel resesyon endişelerinin etkisiyle yeniden yönünü aşağı çevirdi ve 91 dolar düzeyi görülerek 6 ayın dip seviyesi yenilendi.

Rusya'nın petrol ve doğal gaz ihracatından elde ettiği gelirin 2022 yılında yüzde 35'in üzerinde artması beklenirken, Asya'ya satışların yükselmesiyle ülkenin üretim ve ihracat tahminlerini 2025'in sonuna kadar yukarı yönlü revize ettiği belirtiliyor.

Öte yandan, son birkaç ayda yaşanan küresel resesyon endişeleri ve olumsuz ekonomik veriler, petrol talebinin azalacağı endişelerini destekleyerek fiyatları baskılamayı sürdürüyor.

PETROL FİYATLARI İÇİN KİLİT RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Brent petrol tarafında yaşanan büyük düşüş sonrası benzin ve motorin fiyatları için indirim beklentisi oluştu. Uzmanlar özellikle Rusya-Ukrayna tarafında gelecek olumlu bir haber akışının olması durumunda benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt ürünleri için yeni indirim gelebileceğini ifade etti.

Editörün Notu: Bu haber 18 Ağustos 2022, saat 18.00'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 96 kuruş, euro 18 lira 27 kuruş, altının gramı ise bin 22 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön