26 / 04 / 2024

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

Brent petrolün varil fiyatı 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altına indi ancak türkiye'de benzin fiyatlarına indirim yerine zam yapılıyor. Doların yeniden 17,30 sınırına gelmesiyle birlikte akaryakıta bayram öncesi rekor zam gelecek.



Türkiye'de benzin fiyatları ise önceki gün yapılacağı söylenen zamların geri çekilmesi haberiyle rahat bir nefes almışken doların yeniden 17 lirayı aşıp 18 liraya doğru koşar adım gitmesi akaryakıtta iptal edilen zamların yeniden yansıtılacağı haberiyle moraller bozuldu.

Piyasa kaynaklarından elde edilen bilgilere göre 7 Temmuz 2022 Perşembe tibarıyla benzin fiyatlarına öncesinde iprtal edlen 95 kuruşluk zam yapılacak.

Zamlı tarife bu geceden itibaren pompaya ve süsürücülere yansıyacak.

İstanbul'da güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde listeleniyor:

İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,69 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 25,20 liradan satılıyor.

LPG litre fiyatı indirimin 10,70 liradan satılıyor.

Benzine gelecek son 1 liraya yakın zamla benzinin litresi 26,15 liraya çıkacak. Zamdan sonra 50 litre yakıt deposu olan bir araç sahibini cebinden fazladan 47,5 lira çıkacak. 50 litre benzin deposu olan aracın yakıta ödeyeceği para fullemesi durumunda 1307 lira olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön