18 / 04 / 2024

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan sürücülerin merakla beklediği benzin mazot ve LPG'ye indirim haberi yerine zam haberi gelmişti. Gelen son dakika bilgisine göre zm iptal edildi. Peki benzin mazot ve LPG kaç liradan satılacak.



Benzin mazot ve LPG'de zam haberi sürücülerin Kurban Bayramı öncesinde moralini bozmuştu. Gelen son dakika haberine göre; enerji piyasası kaynakları 6 Temmuz gece yarısından itibaren benzine 96 kuruş zam beklendiğini açıklamıştı.

Fiyatı en çok takip edilen iki ürün mazot ve LPG'de herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyordu. Enerji piyasası uzmanları benzine yapılacak zammın iptal edildiğini açıkladı. Bu haberle birlikte bayramda yola çıkacak vatandaş rahat bir nefes almış oldu.

Benzin, mazot ve LPG'ye geçen hafta fiyatlarında başlayan indirimlerin ömrü kısa sürdü. Bu gece yarısı benzinde 96 kuruş zam bekleniyordu. Akşam saatlerinde ilan edilen 96 kuruşluk fiyat artışının iptal edildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta akaryakıtın pompa satış fiyatlarına gelen indirim dalgası haberleri vatandaşların yüzünü biraz olsun güldürdü. Bu sabah saatlerinde gelen benzine 96 kuruşluk zam haberi, vatandaşları yine kara kara düşündürmeye başlamıştı.Petrol rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı benzin grubunda 96 kuruş fiyat artışı meydana geldiği ve artışın pompa satış fiyatlarına yansıyacaktı.

Yurt dışı benzin ürün fiyatlarındaki artışla birlikte yurtiçi dolar kurundaki artış benzindeki zamma gerekçe yapılmıştı.

Akaryakıt sektörü kaynakları yurt dışı piyasalarda ve dolar kurundaki artış sürerse benzin ve motorin zammının kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Öte yandan kaynaklar petrol arzındaki sıkıntıların devam etmesi hallinde brent petrolün varilinin 380 dolara kadar tırmanabileceği uyarısında bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön