19 / 04 / 2024

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan sürücülerin merakla beklediği benzin mazot ve LPG'ye indirim haberi yerine zam haberi gelmişti. Gelen son dakika bilgisine göre zm iptal edildi. Peki benzin mazot ve LPG kaç liradan satılacak.



BDDK DEVREYE ALDI FİYATLAR DÜŞTÜ AMA...

BDDK'nın 24 Haziran'da devreye aldığı kredi limiti düzenlemesi sonrası düşüşe geçen dolar kuru ilk akaryakıt ürünlerin de hissedildi. Geçen hafta 30 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı hızla gerileyerek 27 lira sınırına indi. Aynı indirim oranları olmasa da benzin fiyatlarında da bir gerileme yaşandı. Ekonomistlerin hesaplamalarına göre bir yılda benzinin litre fiyatına yüzde 225 zam gelirken motorinin litre fiyatın da yüzde 269 oranında zam geldi. Bu yüksek zamlar çarşı pazara da ekstra zam olarak yansıyor.

6 TEMMUZ AKARYAKIT FİYATLARI

Yarın itibarıyla akaryakıt fiyatları şu şekilde olacak

Kurşunsuz 95 (Excellium95) : 25 lira 20 kuruş

Gazyağı : 24 lira 72 kuruş

Motorin : 26 lira 69 kuruş

Motorin (Excellium) : 26 lira 69 kuruş

Kalorifer Yakıtı : 19 lira 38 kuruş

Fuel Oil : 15 lira 21kuruş

LPG NE KADAR?

6 Temmuz güncel LPG Fiyatları

İstanbul Avrupa : 10 lira 69 kuruş

İstanbul Anadolu : 10 lira 44 kuruş

Ankara : 10 lira 74 kuruş

İzmir : 10 lira 50 kuruş

Bursa : 10 lira 49 kuruş

Antalya : 10 lira 60 kuruş

Konya : 10 lira 73 kuruş

Adana : 10 lira 57 kuruş


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön