20 / 04 / 2024

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Benzinli ve dizel motorlu otomobillerin doğaya saldığı karbon emisyonunu düşürmek için müthiş bir kampanya başlatıldı. Aracını hibrit ve yüzde yüz elektrikli bir otomobille değiştirene devlet desteği verileceği açıklandı. Bayiler sipariş almaya başladı. İşte detaylar..



Başbakan Jacinda Ardern, programın, düşük emisyonlu geleceğe geçişteki önemine işaret ederek, "Hepimiz deniz seviyesinin yükselmesi ve etkisi hakkındaki son raporları gördük. İklim değişikliği sorununu, çok geç olmadan ele almalıyız. " dedi.

Programla, şehirlerde daha iyi ulaşım seçeneklerinin yanı sıra bisiklet kullananlar ve yayalar için iyileştirilmiş seçeneklerin sunulmasıyla 13 yıl içinde otomobil kullanımının yüzde 20 azaltılması hedefleniyor.

Program için gereken kaynak, 2,8 milyar dolarlık iklim acil müdahale fonundan karşılanacak.

Ülkedeki otomobil bayileri aracını değiştirmek isteyenlerin siparişlerini şimdiden almaya başladı.

Benzinli ve dizel otomobillerin yola çıkması yasaklanacak! Tarih belli oldu

Erdoğan'ın açıklamasının sıcağı geçmeden dev zam: 1000 lira oldu! Yeni bir zam için daha tarih verildi

Milyonlarca sürücüye kötü haber az önce resmen duyuruldu: Yüzde 50'ye varan zam yapılacak!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön