28 / 03 / 2024

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi krizi devam ediyor. Millet bahçesi projesi kapsamında belediyenin esnafa tahliye emri verdiği belirtildi.



İzmir Bergama’da 14 Eylül Stadı’nı da kapsayan toplamda 51 bin 569,49 metrekare alanda inşa edilmesi planlanan Millet Bahçesi projesine ilişkin tartışmalar devam ederken kritik bir gelişme ortaya çıktı. 

İz Gazete'de yer alan habere göre; Bergama Belediyesi Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün stadyum etrafındaki esnafa; kiracı olduğu adresin "RİSKLİ YAPI" tespiti sebebiyle ivedilikle yıkım yapılacağı, bu nedenle de 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine ilişkin bir yazı yolladı. Yazıda, "Taşınmazın tahliyesini belirten süre içerisinde gerçekleştirmenizi önemle rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Bergama da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

CHP Bergama İlçe Başkanlığı ise konuya ilişkin, "AKP'li Belediye Başkanının esnafa 'Ben de esnaf çocuğuyum.Esnaf mağdur edilmeyecek' sözleri yerine getirilmemiştir. Esnaf kış kıyamet günü iş yerinin yıkılıp, evine ekmek parası götüremeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya bırakılmıştır" açıklamasında bulundu. İlçe örgütü yaptığı açıklamada esnafın kara kara düşündüğüne de dikkat çekerek konuya tepksini dile getirdi. 

Millet Bahçesi’nin, planlar kapsamında alanın çevresindeki esnafa zarar vereceğine vurgu yapan ve ‘tepeden dayatma bir proje’ olarak nitelendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) projeye karşı durmuştu.

Bergama Millet Bahçesi'nde son durum ne? 


Geri Dön