29 / 03 / 2024

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı bitmeye başladı!

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı bitmeye başladı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şahsına ve yönetimine yıpratıcı eleştiride bulunanlara yüklendi. 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu'nda konuşan Orman, Mayıs 2016'daki seçime işaret etti.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şahsına ve yönetimine yıpratıcı eleştiride bulunanlara yüklendi. 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu'nda konuşan Orman, Mayıs 2016'daki seçime işaret etti. “Kim adaysa devre arasında açıklasın.” dedi. Yeni statları Vodafone Arena'nın inşaatı aşamasında çektikleri zorlukları anlatan Orman, “Belki de bir dönem sonra bırakıp gideceğim.” ifadesini kullandı.


Beşiktaş'ta, 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu dün gerçekleştirildi. CVK Park Bosphorus Otel'deki toplantıda konuşan Fikret Orman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman, bitime yaklaştıkları yeni statları Vodafone Arena'yı kıskananların olduğunu savundu. Mayıs 2016'daki kongreye işaret eden deneyimli yönetici, adayların devre arasında ortaya çıkması gerektiğinin altını çizdi. Orman'dan satır başları şöyle:


Yönetime geldiğimiz takımla şu ankinin değeri ortada

Stadımız yok; ama lideriz. Allah bize yeni Vodafone Arena'da kupayı kaldırmayı nasip etsin. Burası normal bir yer değil, anıt eser. Sadece çatısına 16,7 milyon Euro harcandı. Yarı fiyatına da çözerdik; ama kapasite 20-25 bin kişiye inerdi. Cahiller bilmeden konuşuyor. 26 Aralık'ta, temeli döktüğümüzün ikinci yılı dolacak. Açılış tarihi vermeyeceğim. Çünkü başka yerlere çekiyorlar. Bir an evvel tamamlanmasını herkesten çok biz istiyoruz.


Stat bitmeye başladı

Kıskançlıktan çatlıyorlar. Kimseyle problemimiz yok. Burası çene değil, icraat yeridir. Acizler, arkadan sallar. Aday olmak isteyenlere söylüyorum. Yılbaşı, devre arası, koltuğa kim talipse duyursun. Programlarını anlatsın. Daha önce ‘Projemiz var' diyenlerin hiçbiri onları göstermedi. İşimiz Beşiktaş'ın saygınlığını savunmak. Tenkitlerin üslubu ve şekli vardır. Kimse Beşiktaş başkanına ve yönetimine hakaret edemez. Genel kurula gelip de saçını taramasını bilmeyenler mevcut. 1200 liralık aidatı yukarıya çekeceğiz. Rakiplerimizdeki üyelikler 10, 20 bin. Disiplin şartları da ağırlaştırılacak.


Belki de bir dönem sonra bırakıp gideceğim. Niyetim öyle. İşlerin sonundayız. Beşiktaş bir daha 10, 20 sene stat konuşmayacak. Alnımız açık, göğsümüz pak. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Eleştirenlerin locası ve koltuğu yok.


Stat bitince kitap yazacağım, içinde Gezi de olacak

Bir gün inşallah statla ilgili kitap yazacağım. İçerisinde Gezi olayları dahil, hepsi olacak. İcra Kurulu Başkanı Melih Sami Esen düzgün bir arkadaşımızdı. Bir anda telefonlarıma çıkmadı. Sağlık problemleri olduğunu duyduk. Ardından yönetim kuruluna gelmedi. Kendisiyle temas kuramıyoruz.


Futbol takımı kolej havasında

Bizi rahatsız eden oyuncularımız yok. Hepsi pırlanta gibi çocuklar. ‘Hep al' bitti. Artık ‘sat, al' dönemi başladı. 2 oyuncu göndereceğiz, 3 getireceğiz. Geçen sezon 18 milyon Euro transfer geliri elde ettik. Sözleşmelerde maç başı ücrete karşıyız. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Yeni kontratların çoğunda bunu kaldırıyoruz.


Fenerbahçe'den daha iyiyiz!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbolda şike iddialarına yönelik davadaki tutumu sebebiyle eleştirilmesine sert çıktı. Orman, “Beşiktaş, Şenol Güneş ve onun gibi düşünenlerin vicdanında aklanmadıysa yönetimi göreve çağırıyorum.” diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da cevap verdi. “Suçlu değiliz. Bu sebeple savunma ya da açıklamada bulunma ihtiyacı duymuyoruz.” ifadelerini kullandı. Orman, 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu'na katılan üyelere şöyle seslendi: “Bu ara Fenerbahçe'ye çok takmışsınız, merak etmeyin. Onlardan daha iyiyiz.” İlk günden bu yana doğru yaptığını savunan Orman şunları kaydetti: “Arkadaşlarım temiz. Ahmet Ateş telefonda adres tarif etti diye 6 ay hapis yattı. Serdal Adalı'nın tapesi yok. Tayfur Havutçu'nun da sadece menajerle konuşması konuşma var. Hep ‘Biz kenar süsüyüz' dedim. Bizi alakadar eden bir durum yok. Dolayısıyla müdafaa gereksiz.”


Toplam borç, 1,1 milyar lira

Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, borcun, 31 Ağustos 2015 itibarıyla 1 milyar 117 milyon 772 bin 30 lira olduğunu bildirdi. Kulüp ve bağlı şirketlerin alacaklarının 191 milyon 167 bin 88 TL olduğunu kaydetti. Başkan Fikret Orman ise bugüne kadar 237 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve Vodafone'dan stat için aldıkları paranın 10 milyon dolar olduğunu açıkladı. Stadyum açıldıktan sonra gelirlerin 83 milyon dolara çıkacağını vurguladı.


Zaman 


Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulunda mayısta yapılacak kongre öncesi aday olmak isteyenlere seslendi: Beşiktaş’ın mutsuzluğu üzerine başkan adayı olunmaz. Kim başkanlığa adaysa devre arasında açıklasın.


Siyah-beyazlı kulübün 2015 yılı 4. olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan Başkan Orman çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman, kulübün 2016 yılının mayıs ayında yapılacak kongresi öncesi aday olmak isteyenlere çağrıda bulunarak; “Beşiktaş’ın mutsuzluğu üzerine başkan adayı olunmaz. Yılbaşı, devre arası kim başkanlığa adaysa açıklasın. Ne programı varsa söylesin. Önümüzde uzun bir zaman var. İnsanların Beşiktaş Kulübü’nü yönetmek istemesi kötü bir şey değil ama bunun Beşiktaş’a yakışan zarafetle olması lazımdır. Mayıs ayında kongremiz var. Gelsinler aday olsunlar, çalışma yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulunda mayısta yapılacak kongre öncesi aday olmak isteyenlere seslenerek “Beşiktaş’ın mutsuzluğu üzerine başkan adayı olunmaz. Devre arası kim başkanlığa adaysa açıklasın” dedi. Kendi dönemlerinde 7 binin üzerinde kişiyi kongre üyesi yaptıklarını belirten Orman; “Seçimden önce tüzük tadil kongresi yapmak istiyorum. Rakiplerimiz 10 bin, 20 bin liraya kongre üyesi yapıyor, biz de buluruz. Disiplin şartları da ağırlaştırılacak.”


‘ÇİĞ YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN’ 

Başkan Orman, yaptıkları işlerde sona geldiklerini belirterek, “Elde ettiğimiz sponsor gelirlerini, 3 kulübün toplamı elde edemez. Beşiktaş’ı yönetmek zordur ama ikilem yoktur. Alnımız açık. Çiğ yemedik ki, karnımız ağrısın” şeklinde konuştu.


‘TRANSFERDE STRATEJİMİZ DOĞRU’

Futbolcu transferinde doğru bir strateji izlediklerini anlatan Orman, şunları kaydetti: “Maça gitmediğim söyleniyor. Evet bazı maçlara gitmiyorum, yurt dışında seyretmeye gidiyoruz. Yani herkes evinde rahat maç seyrederken biz kimse bizi görmesin diye soğuk ülkelere gidiyoruz, orada maç seyrediyoruz ki ilgilendiğimiz oyuncuyu kimse anlamasın diye. Bu yapılan şeyler kendiliğinden olan şeyler değildir, 3 senelik planlama içinde gerçekleşen şeylerdir.”


‘BORÇ ARTMAMIŞTIR’

Fikret Orman, göreve geldiklerinde 328 milyon dolar olan kulüp borcunun yapılan yatırımlara ve kur farkına rağmen şu an 317 milyon dolar olduğunu anlatarak, borcun artmadığını söyledi.

‘Kıskançlıktan patlıyorlar’

Fikret Orman, stat inşaatında bir kuruş kötü malzeme kullanmadıklarını anlatarak, “Her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Esas sıkıntı çatının kalkıp monte edilmesiydi. Ondan sonrası çok sıkıntılı değil. Stadın bitişi yaklaştığı için kıskançlıktan patlıyorlar. İcraat yeridir burası, çene yeri değildir. Çeneleri aciz insanlar yapar. Arkadan konuşanlar aciz insanlardır” şeklinde konuştu.


BORÇ 1 MİLYAR 117 MİLYON

Beşiktaş olağan divan kurulu toplantısında kulübün borcunun, 1 milyar 117 milyon TL olduğu açıklandı. Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 1 milyar 117 milyon 772 bin 30 lira olduğunu açıkladı. Tuncel, derneğin borcunun 435 milyon, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ’nin ise 682 milyon liraya yükseldiğini, kulüp ve bağlı şirketlerin alacaklarının toplamının ise 191 milyon TL olduğunu ifade etti.

Feyyaz Tuncel ayrıca, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin gerçekleştirdiği toplantılarda, kendileri kadar açık ve şeffaf bilgi paylaşımında bulunulmadığını savundu.


GEREDE PROJESİNE ONAY ÇIKTI

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Beşiktaş Kulübü’nün Gerede’de tesis kurmaya karar verdiğini bildirdi. Başkan Fikret Orman ile kulüp asbaşkanı Deniz Atalay’ın kendilerini ziyaret ederek bölgede yeniden incelemelerde bulunduğunu belirten Allar, yapılan incelemelerin ardından, kulüp yönetiminin, Arkut Dağı Rumşah Yaylası’ndaki yaklaşık 30 dönümlük alana tesis yapma kararı aldığını kendilerine bildirdiğini söyledi. Kamp tesisiyle ilgili detayların henüz belli olmadığına işaret eden Allar, hazırlanan proje sonucunda kamp tesisinin nasıl olacağının kesinleşeceğini belirtti.


Aydınlık


Geri Dön