29 / 03 / 2024

Beykoz Acarkent Sitesi'nde icradan 4.5 milyon TL'ye satılık villa!

Beykoz Acarkent Sitesi'nde icradan 4.5 milyon TL'ye satılık villa!

Beykoz İcra Dairesi, Beykoz'da yer alan Acarkent Sitesi'ndeki dubleks villayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.



Beykoz İcra Dairesi, Beykoz'da yer alan Acarkent Sitesi'ndeki dubleks villayı  4 milyon 500 bin TL'ye satıyor.



BEYKOZ İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZI ÖZELLİKLERİ


Tapu Kaydı: Dosyada mevcut TAKBİS çıktısı tapu kaydına göre; Beykoz İlçesi , Çavuşbaşı mahallesi 2.291,00 metrekare yüzölçümündeki, 6 parselde Kat Mülkiyeti kurulmuş olup ; 380/615750 arsa paylı Dubleks villa vasfındaki B blok 163 nolu bağımsız bölümün tamamı Namık Kemal Sönmez adına kayıtlıdır.Taşınmazın tapu kaydından ihtiyati haciz ve haciz şerhleri bulunmaktadır.


İmar Durumu :Beykoz Belediye Başkanlığıİmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 23/09/2016 tarih ve E.23435 sayılı yazısında; ‘’Beykoz Çavuşbaşı 1-2 pafta 6 parsel sayılı yer İstanbul 3 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 115.11.1995 gün ve 7755 sayılı kararıyla tespit edilen doğal sit alanında (Beykoz İlçesi Mücavir alanında kalmaktadır.)05/06/1996 gün ve 8284 Sayılı karar eki 1/25.000 ölçekli Sit Derecelendirme paftasında 2.Derecede doğalsit alanı olarak tanımlanmış alanda kalmaktadır. ‘’Orman Bakanlığından alınan 30/03/1987 tarih ve 0698 sayılı ön izin;22/12/1987 tarih ve 21olur sayılı kesin izin doğrultusunda, Büyükşehir Belediye Başlanlığı ve Orman Başkanlığınca onaylı 12/04/1988 tarihli 1/1000 ölçekli vaziyet planı ve avan projelerıne uygun olarak yapılan yapılara 21/04/1988 tarihinde yapı ruhsatı verilmiştir.B Blok 163 nolu gayrimenkul için 26/05/2005 tarihinde Yapı Kullanım İzin Belgesi (İskan ) verilmiştir.’’ Denilmektedir.


Satışa Konu Taşınmazın Özellikleri: Satışa konu taşınmazın bahçe katı+zemşn kat+1.normal kat+2.normal kat ve çatı katından oluşmaktadır. Acarkent sitesinde standart B tipi brüt villa alanı 59 metrekaredir.Ancak dava konusu bağımsız bölümün bahçe ile zemin katına ekler yapılarak brüt kullanım alanın büyütüldüğü , hazlihazırdaki, brüt villa alanının 700 metrekarelik olduğu, Bağımsız bölümden ayrık olarak inşa edilen 60m2 taban alanlı 2 katlı müştemilat ( üst katı 2 araçlık otopark , alt katı depo vs.) buludunğu tespit edilmiştir. Taşınmaz yola cepheli olup , binanın 3 cephesi açık site içinde ayrık nizaman olarak inşa edilmiştir. Yapı 15 yıllıktır. Villada açık yüzme havuzu , jeneratör,su deposu ve açık ve kapalı otopark bulunmaktadır. Taşınmazda bahçe peyzajı yapılmış olup , üzerinde çeşitli cins ve yaşta süs bitkisi ve ağaçlar bulunmaktadır. Binada Su tesisatı , elektrik tesisatı i ısıtma tesisatı , klima tesisatı , güvenlik sistemi ve tesisatlara ait donanımlar bulunmaktadır. Bina dış kapısı çelik , iç kapıları ahşap , pencere doğramalarıçift camlı pvc doğramadır. Dış duvarları ısı yalıtımlı , odalar ahşap parke kaplama , soğuk zeminler seramik kaplıdır. İç duvarlar saten boyalı , ıslak hacimleri duvarları seramik kaplıdır. Yapının hali hazır tüm inşaat işleri tamamlanmış , teknik alt yapısı eksiksiz olup , 1.sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. Dava Konusu Taşınmazın Konumu: Beykoz ilçesi Çavuşbaşı Mahallesi 1-2 pana 6 parselde bulunan taşınmaz; Acarlar Mahallesi Acarkent Sitesi, 76 Sokak, B-163 adresindedir. Dava konusu taşınmaz özel Medicalpark Tıp Merkezi, Acarkent Doğa Koleji ve Collesium w Acarsize alışveriş merkezine yakın konumdadır. Taşınmazın bulunduğu Acarkent Sitesi; etrafı yüksek duvarlarla çevrili, kamera kontrol sistemi ile donatılmış, 24 saat özel güvenliği olan bir sitedir. Site içerisinde; sosyal aktivite alanları, ticari birimler, kafeterya, yüzme havuzu, spor tesisleri, çarşı, sinema, eğitim kurumlan, eğlence merkezleri, fîtness çenter, sağlık kuruluştan ve banka şubeleri bulunmaktadır. Nitelikli peyzaja sahip yüksek güvenlikli site içerisinde otopark alanlan, yürüyüş alanlan ve yeşil alanlar mevcuttur. Dava konusu taşınmazın merkezi noktalara kuş uçuşu uzaklığı; Polonez Caddesine cephe, İstanbul Boğazına 3350 metre, E-80 Anadoluhisan bağlantı yoluna 1350 metre, Beykoz Hükümet Konağına 3500 metre, Kavacık Kavşağına 4350 metre mesafededir.


Acarkent Sitesinin çevresinde Beykoz Konaklan, Ihlamur Konaklan vb siteler bulunmaktadır. Altyapı ve ulaşım olanaktan tam olan bölgedeki sitelerde bulunan ayrık nizamda inşa edilmiş villalarda üst gelir grubuna mensup kişiler ikamet etmektedir. Taşınmaza ulaşım kolaydır. Belediye ve altyapı hizmetlerinin tamamından yararlanabilir durumdadır.


Kıymeti : 4.500.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

1. Satış Günü : 25/04/2017 günü 15:30 - 15:35 arası

2. Satış Günü : 23/05/2017 günü 15:30 - 15:35 arası

Satış Yeri : Beykoz İcra Müdürlüğü Kalemi



Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/2258 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/03/2017


Geri Dön