28 / 03 / 2024

Beylikdüzü yatırımcıların dikkatini çekiyor!

Beylikdüzü yatırımcıların dikkatini çekiyor!

İstanbul’un hızla gelişen bölgesi Beylikdüzü'nü Emlak İstasyonu Özgün Ofis Broker’ı Erkan Bayrak masaya yatırdı.



Beylikdüzü, Türkiye'deki ilk toplu konut bölgesi olma özelliğini taşıyor. Yemyeşil ağaçları, geniş caddeleri, temiz havası ve planlı yapılaşması ile İstanbul'un en yaşanılabilir bölgelerinden biri olan Beylikdüzü, hızlı gelişimi ile dikkatleri üzerine çekiyor.


Markalı konut projeleri ile öne çıkıyor

Geniş yeşil alanları, düzenli siteleri ve sorunsuz yapılaşması nedeniyle ekonomik ve kaliteli konut almak isteyenler için cazibe merkezi haline gelen bölge, markalı konut projeleri ile öne çıkıyor.


Gelişen altyapısı, ulaşım olanakları ve prim potansiyeli sebebi ile yatırımcıların da yoğun ilgi gösterdiği ilçede 50'ye yakın konut projesi bulunuyor.


Bölgede Makyol Yaşam Beylikdüzü, Demir Romance, Marmara Evleri 3, Dekar Asmalı Hayat, Vira İstanbul, Kale Kent, West Side İstanbul, Asmalı Park Konakları, Altın Vadi Konakları, Kavaklı Konakları ve Aris Park Residence  gibi projeler dikkat çekiyor.


Alanı yeşil, havası temiz ilçe…

Kişi başına 10 metrekareyi aşan yeşil alanları ile Avrupa standartlarında bir kenti anımsatan, Beylikdüzü'nün hemen hemen her sokak ve caddesinde ağaçlar yer alıyor. Bölge, İstanbul'un merkez ilçelerine göre daha nemsiz, temiz ve rüzgarlı bir havaya sahip.


Metrobüs uzağı yakın yaptı!

Merkeze oldukça uzak bir konumda bulunan Beylikdüzü'nde, metrobüs ile beraber mesafeler kısaldı. 24 saat hizmet veren hat sayesinde Beylikdüzü-Zincirlikuyu arası 60 dakika sürerken, Söğütlüçeşme'ye 80 dakikada gidilebiliyor.


Sabah ve akşamları tıklım tıklım dolu olsa da, hızı nedeniyle en çok tercih edilen toplu taşıma aracı olarak karşımıza çıkıyor.


Beylikdüzü'nden çoğu bölgeye aktarmasız ulaşım da mümkün. Taksim, Zincirlikuyu, Söğütlüçeşme, Yenikapı, Bakırköy ve Yenibosna gibi ilçelere otobüsle gidilebilirken, Esenyurt, Büyükçekme ve Beykent gibi Beylikdüzü'ne yakın mesafeler için de minibüs kullanılabiliyor.


Metro da geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz sene İstanbul'a hizmet veren 141.5 km uzunluğundaki metro sistemine, 25 kilometre uzunluğunda, 18 istasyonlu, Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) metro hattının ilave edileceğini açıklamıştı.M8 Hattı olarak bilinen yer altı demiryolu hattının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor. Toplam uzunluğu 25 km olan 18 istasyonlu hattın batıdaki son durağı TÜYAP, doğudaki son durağı ise İncirli olarak belirlendi.


Metronun planlanan istasyonları; Bakırköy-İncirli (M1, M2 ve M3 hatlarına bağlantı), Bahçelievler-Haznedar, Kocasinan, Çobançeşme, Sefaköy, Cennet Mahallesi, Küçükçekmece (Marmaraya bağlantı), Avcılar Parkı, Reşitpaşa, Avcılar, Cihangir, Ambarlı ve Haramidere şeklinde sıralanıyor.


Sosyete pazarı denilince ilk akla gelen...

Kalabalık bölge halkının ihtiyacını karşılamak için ilçede birçok AVM ve pazar da bulunuyor. Beylikdüzü Migros AVM, Perla Vista AVM, Beylicium AVM, White Corner AVM, Koçtaş Beylikdüzü, Stars AVM, Sürmen Center ve Marmara Park en çok tercih edilen AVM'ler.


Aynı zamanda bölgede Çarşamba Pazarı ve Beylik Pazarı olmak üzere iki kapalı semt pazarı da yer alıyor. Özellikle Beylik Pazarı denilen sosyete pazarı Beylikdüzü'nde yaşayan kadınların uğrak yeri. İstanbul'un en büyük sosyete pazarlarından olan Beylik Pazarı'nda yüzü aşkın tezgah bulunuyor.


Beylikdüzü-Esenyurt karmaşasına son!

Esenyurt bölgesinde yaşanan imar problemlerinden dolayı bazı firmalar proje lokasyonlarını Beylikdüzü olarak lanse ettiler. Firmaların geliştirdikleri bu pazarlama stratejisi de Beylikdüzü-Esenyurt karmaşasını ortaya çıkardı. Aslında sınırları keskin bir şekilde belli olan iki büyük bölgenin ayrımını kısaca E-5 Karayolu'nun sağ tarafında kalan bölge Esenyurt, sol tarafında kalan kısım ise Beylikdüzü olarak yapabiliriz.


İlçenin üç üniversitesi var

Çoğunlukla eğitim seviyesi ve kentlilik bilinci yüksek insanların yaşadığı bölgede; Bahçeşehir, Beykent ve Fatih Üniversitesi olmak üzere 3 özel üniversite bulunuyor. 30 civarında devlete ait İlkokul ve Ortaokulun bulunduğu ilçede 13 lise bulunuyor.


 

Metrobüs konut fiyatlarını 2 katına çıkardı

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının 2012'de hizmete girmesiyle bölgedeki ulaşım büyük ölçüde rahatladı ve buna bağlı olarak konut fiyatları iki katına çıktı.


Beylikdüzü denilince akla ilk gelen Migros AVM ve çevresindeki mahalleler, konut yatırımcılarının en beğendiği bölgeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgede 3+1 konut fiyatları ortalama 300 bin liradan başlayarak 700 bin liraya kadar çıkıyor. Adnan Kahveci, Cumhuriyet  ve Barış mahalleleri konut fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerden.


Metrekare fiyatları 1.800 TL ile 3.800 TL arasında...

Mayıs 2015'teki verilerinde, ilçe genelinde fiyatların E-5 Karayolu'ndan sahil yoluna inildikçe azaldığını, kuzeye doğru yani E-5 Karayolu'na yaklaştıkça artış gösterdiğini söylüyor ve ekliyor: 


“Beylikdüzü bölgesindeki daire birim fiyatlarının E-5 Karayolu cephesine doğru artan bir ivme ile ortalama 1.800 TL/m² - 3.500 TL/m² aralığında değiştiği görülmektedir. Site içindeki markalı konutlarda ise m² satış değerleri ortalama 3.000 TL – 3.500 TL arasındadır. Konutun alanı küçüldükçe m² satış değerinin 3.500 TL - 3.800 TL aralığına yükseldiği dikkat çekmektedir” bilgisini veriyor.

Yeni binalar 550 bin liradan başlıyor

Migros AVM'nin arkası; yani gerçek Beylikdüzü diye tabir edilen bölgede yeni binalarda 3+1 daire fiyatları ortalama 550 bin lira ile 700 bin lira. Depremden önce yapılan binalarda 3+1'ler 300 bin lira ile 350 bin lira arasında, 4+1 dubleks daireler ise 550 bin lira ile 600 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.


Deprem öncesi binalardaki 3+1 dairelerin kira bedelleri ortalama 800 lira ile 1000 lira, yeni binalar 1200 ile 1400 lira arasında değişiyor.


Yüzde 35-40 prim sağlıyor

Son birkaç yıldır markalı konut projelerinin artış gösterdiği Beylikdüzü bölgesinde 2015 yarısı itibariyle binlerce konut sahiplerini bulacak.


Ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daire tiplerinin rağbet gördüğü bölgede 1+1 daireler yatırım, 2+1 dairler ise oturum için satın alınırken, inşa edilen ilk konutların 3+1 olması yeni projelerde de 3+1 geleneğinin sürdürülmesine neden oluyor.


Özel hastaneler yoğunlukta

Beylikdüzü bölgesine bakıldığında çok fazla özel hastane olduğu görülüyor. Bölgede yer alan özel hastaneleri; Özel Medilife Beylikdüzü Hastanesi, Özel Beylikdüzü Kolan Hospital, Özel Medicana International İstanbul Hastanesi, Acıbadem Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi, Beylikdüzü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özel Esnan Beylikdüzü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özel Dünyagöz Hastanesi Beylikdüzü, Özel Birinci Göz Hastanesi, Özel Beylikdüzü Koç Diyaliz Merkezi, Medicana İstanbul Üroloji Kliniği ve Özel Viva Polikliniği olarak sıralayabiliriz.


Devlet hastanesi’de hizmete açılıyor

Beylikdüzü halkının açılmasını merakla beklediği, 39 bin 370 metrekare arsa üzerine kurulan Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi. hizmete açılması hedeflenen 300 yataklı hastane 57 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. Beylikdüzü Beykent'te yükselen hastane Perla Vista AVM'nin çarprazında konumlanıyor.


Geri Dön