24 / 04 / 2024

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde, binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.



Mimari projesini Sinan Genim'in çizdiği tarihi Narmanlı Han 'da restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çerçevesinde hanın iç tarafında yürütülen çalışmalar görüntülendi. 


Fotoğraflarda hanın arka cephesinde bulunan binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.



Beyoğlu Narmanlı Han ın restorasyonunda son durum ne?


NEDEN ÖNEMLİ?

İstiklal Caddesi'nin en eski yapılarından biri olan Narmanlı Han 1831 yılında inşa edildi. Narmanlı Han 1880 yılına karar Rus elçiliği, ardından 1914 yılına dek Rus hapishanesi olarak kullanıldı. Aliye Berger, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Bedri Rahmi Eyüboğlu başta olmak üzere birçok yazar ve sanatçının eserlerini ürettiği han için 2015 yılında restorasyon projesi hazırlandı. 



Beyoğlu Narmanlı Han ın restorasyonunda son durum ne?



Tarihi Narmanlı Han'da neler oluyor?


Proje  16.06.2015 tarihinde İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanınca bütün tepkilere rağmen 19 Ocak’ta restorasyon için ilk çalışmalara başlandı.


Radikal/ İdris Emen


Geri Dön