28 / 03 / 2024

Beyoğlu Piyalepaşa projesi MIPIM Fuarı'nda tanıtılacak!

Beyoğlu Piyalepaşa projesi MIPIM Fuarı'nda tanıtılacak!

10 milyar liralık projeye imza atan Beyoğlu yatırımcıları, dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Başkan Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde kurulan platform, tanıtıma ilk MIPIM Fuarı'ndan başlayacak.



Beyoğlu'nun değişiminde aktif rol alan 32 yatırımcı, Beyoğlu Investors Group (BIG) platformunda güçlerini birleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde kurulan BIG, Fransa'da 10-13 Mart arasında düzenlenen ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM'de ilçeyi uluslararası yatırımcılara tanıtmak için kolları sıvadı. Başkan Ahmet Misbah Demircan, "İlçemizde şu anda 1 milyon 100 bin metrekare inşaat alanında 10 milyar TL'lik yatırım sürüyor. 25 bin kişilik ek istihdam yaratacak 32 projeyi yurtdışına taşıyoruz" dedi. 


DEV MAKETLE KATILIYOR 

Avrupa'nın gelişmiş şehirlerinin de yatırım ajansları olduğunu ifade eden Demircan, şunları söyledi: "Bu ajanslar yatırımcıları koordine ediyor ve onlara öncülük eden bir anlayış geliştiriyor. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak böyle bir platform kurma ihtiyacı hissettik ve MIPIM Fuarı da bunun için fırsat oluşturdu. Beyoğlu'nun muhtelif yerlerinde devam eden birçok proje var. Bunların tek tek fuarda yer alması yerine MIPIM'de Beyoğlu'nu bir bütün olarak ortaya koyan bir yaklaşımla sergilemeyi planladık. Beyoğlu, biten, devam eden ve gelecekteki projelerimizle tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu marka bölgelerden biri olacak. 12 metrekarelik Beyoğlu maketi ve projelerimizle İstanbul çadırında yer alacağız. MIPIM'de en çok konuşulan yatırım bölgesi olacağız." Demircan, BIG içerisindeki şirketlerin yaptığı yatırımlarla Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa'da dönüşümü başlattığına dikkat çekerek, "Beyoğlu'nda toplamda 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Beyoğlu'nun aktif yatırım miktarının 2 yılda 40 milyar TL'yi aşacağını ifade eden Demircan, ilçenin 30 milyon metrekarenin üstünde olan yapı stokunun dönüşümünü 5 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. 


YATIRIM AJANSI İLHAM VERDİ 

Başbakanlık Yatırım Ajansı'ndan ilham aldıklarını açıklayan Ahmet Misbah Demircan, BIG platformunun kalıcı olacağını ve MIPIM gibi önemli birçok organizasyonda yer almaya devam edeceğini söyledi. Platformun bir firma ya da ticari faaliyet olmadığını vurgulayan Demircan, hedeflerinin yatırımcının yanında olmak ve yabancılarla ortak noktada buluşturmak olduğunu ifade etti. 


Sabah


Geri Dön