19 / 04 / 2024

Birevim’in intibak planı onaylandı!

Birevim’in intibak planı onaylandı!

Birevim’in intibak planı, 2 Temmuz 2021 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylandı.



 

Tasarruf finansman sektörünün lokomotif markaları arasında yer alan Birevim’in intibak planı, 2 Temmuz 2021 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından  onaylandı.

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Birevim, faaliyete başladığı 2016 yılından itibaren sektörün standartlarının oluşması için çalışan, sektörümüzü düzenleyen yasa henüz çıkmadan önce yasanın getirdiği gereklilikleri uygulayan bir şirket. İntibak planı dahilinde faaliyete devam izni sürecin gerektirdiği bir aşama idi. Biz de süreçle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 2023 yılı sonunda 3 milyon kişinin tasarruf finansmanıyla tanışması, imkânlarından faydalanması.”

Birevim, 4 Mart 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda tasarruf finansman şirketlerine yönelik olarak kanunun kabul edilmesinden sonra ilk yasal süreç olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na intibak başvurusu yapmıştı. Yaşanan süreç kapsamında Birevim’in intibak planı onaylandı. 

Birevim, konuyla ilgili tüm çalışmalarda aktif rol alıp bu düzenlemenin ana hatlarının da belirleyicisi olmuş oldu.

Birevim’in intibak planı onaylandı!

“Sektör yasal süreçle birlikte yılda 1 milyon tasarruf sahibine ulaşacak”

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Orak, “Sektörümüz bugüne kadar 300 bin tasarruf sahibine ulaştı. Yalnızca Birevim olarak biz 5 yılda 100 binin üzerinde kişiyi tasarruf finansmanıyla tanıştırdık. Bundan yaklaşık beş yıl önce ayda 5-6 bin kişiye ulaşan sektör, Birevim’le birlikte ayda ortalama 30 bin kişiye ulaşmaya başladı. Milli ekonomiye 3,2 milyar TL katkı sağladık. Yasanın getirdiği güvenle sektörümüz ivme kazanacak ve hızla büyüyecek. Sektör yasal süreçle birlikte yılda 1 milyon tasarruf sahibine ulaşarak herkesin hayalindeki konut, taşıt veya iş yerine sahip olmasına vesile olacak. Birevim olarak sahip olduğumuz güç ve yasal zeminle, Türk halkının geleneğinde olan tasarruf anlayışını yeni bir bakış açısıyla geleceğe taşıyacağız ve 2023 yılı sonunda 3 milyon kişiyi tasarruf finansıyla tanıştıracağız.” diye konuştu.

 

“Gayrimenkul ve otomotiv satışlarında pay artacak” 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektöre yönelik güvenin artacağını kaydeden Orak, “Tasarruf finansmanı hem gayrimenkul hem otomobil pazarına olan talep için yeni bir finansman modeli sunuyor. Türkiye’de satılan konutların, artan trendle birlikte tasarruf finansmanı yöntemiyle alıcılarla buluşacağını öngörüyoruz. Özellikle dar ve orta gelirliler için önemli bir finansman modeli olan tasarruf finansmanı, yasayla birlikte çok daha geniş kitleler tarafından keşfedilecek. Tüm bu etkilerle birlikte gayrimenkul satışlarında tasarruf finansmanının payının yüzde 35’lere çıkmasını bekliyoruz.  Gayrimenkulde olduğu gibi otomotivde de tasarruf finansmanı sayesinde daha fazla kişinin taşıt sahibi olacağını düşünüyoruz. Özellikle ikinci el pazarında tasarruf finansmanı yöntemiyle taşıt satın almak isteyenler borçlanmadan hayallerindeki araca kavuşabilecek.” dedi

 

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!


Geri Dön